Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 14. 19:39 | Szerző/forrás: baon.hu

Ön már regisztráltatta kerékpárját?

Ön már regisztráltatta kerékpárját?
A 83 esztendős Nagy Sándor volt a rendőrök első ügyfele a hétfő délelőtt megnyílt kecskeméti regisztrációs ponton. Az idős férfi 30 ezer forintot érő kerékpárját vették elsőként nyilvántartásba, hogy a kétkerekű ne legyen áldozata a városban egyre gyakoribb biciklilopásoknak.

Egy-egy év alatt 600-700 biciklit kötnek el e városban, méghozzá úgy, hogy a legtöbb le van zárva. Augusztusban pedig kiugróan nagy számban történtek Kecskeméten kerékpárlopások.

– Én is mindig lezárom az enyémet, és eddig szerencsére nem is történt vele baj. De azért féltem a „gépet”… – mondta hétfőn a regisztrációs állomáson Nagy Sándor, akinek – 83 éve dacára – az életében ez a második kerékpár. Az elsőt 1938-ban kapta és 1943-ig közlekedett vele. A mostanit pedig januárban vette a felesége, mert a balatonfüredi szívkórházi kezelésnél azt tanácsolták Sándor bácsinak az orvosok, hogy mozogjon. Akár kerékpárral is…

– A baj csak az, hogy sok a kerékpárlopás Kecskeméten – vélekedett Nagy Sándor.

Sajnos igaza van. Mutatja az elmúlt napok néhány jellemző eseménye is: az egyik Árpád körúti házban, lezártan tárolt, 18 ezer forintot érő kerékpárt vitte el a múlt héten a tolvaj. Hasonló sorsra jutott a Nyíri úti kórház előtt lakattal lezárt, 12 ezer forintos kerékpár, valamint a Malom Üzletközpont előtti villanyoszlophoz fémlánccal és lakattal rögzített kerékpár is. Ez a kétkerekű 10 ezer forintot ért. De hiába kereste a gazdája a Rákóczi utcai borozó ajtajának vasrácsához lakatolt kerékpárját, és elvitték a Batthyány utcai papírbolt előtti kerékpártárolóban lelakatolt 70 ezer forintos kétkerekűt is.

– A lopások visszaszorítása érdekében a tulajdonosoknak mostantól lehetősége nyílik fényképpel, és regisztrációs lap kitöltésével járművük rendőrségi nyilvántartásba történő felvételére. Szeptember 13-tól október 10-ig ugyanis a Kossuth téren felállított Police Infopont pavilonban lehet majd regisztrálni a kerékpárokat – tájékoztatott minket Nyíkos Tamás sajtószóvivő.

A regisztrált kétkerekű esetleges ellopását a 107-es, ingyen hívható telefonszámon kell majd a rendőrkapitányság ügyeletén bejelenteni. A regisztrációs szám segítségével azonnal kiadhatják a kerékpár körözését a rendőrök, ami feltehetően gyorsítja majd a nyomozást.

window.fbAsyncInit = function() { FB.init({appId: \'124950740848507\', status: true, cookie: true, xfbml: true}); }; (function() { var e = document.createElement(\'script\'); e.async = true; e.src = document.location.protocol + \'//connect.facebook.net/hu_HU/all.js\'; document.getElementById(\'fb-root\').appendChild(e); }());

Kövessen minket a Facebookon is!