Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 14. 21:32

Megvan a triatlonos gyilkosa A tetthely közelében fogták el

Megvan a triatlonos gyilkosa A tetthely közelében fogták el
Elfogták a hétvégén halálra késelt külföldi triatlonista gyilkosát. Az új-zélandi származású sportoló szombat éjszaka megismerkedett egy nővel a belvárosban, de valamin összevesztek, és a nő barátja halálra szúrta. A triatlonost és újdonsült ismerőseit nem sokkal korábban rögzítette egy kisbolt kamerája, amint óvszert vásárolnak, majd távoznak.

Földre teperték a rendőrök a gyilkossággal gyanúsított férfit. A sötét utcán fogták el, Budapest belvárosában. Megbilincselték, így tették be az autóba.

„A bűncselekmény elkövetője egy 33 éves budapesti lakos, előttünk, hatóságunk előtt már ismert korábbról, személy elleni bűncselekményekkel kapcsolatban már volt vele szemben eljárás, bírói ítélet is” – mondta Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

A vérnyomok még most is látszanak a Nagymező utcában, ahol a késelés történt. Az áldozat, Warwick John White, egy új-zélandi sportoló, aki a hétvégi budapesti triatlon világbajnokságon is indult, Equador színeiben. A férfit a verseny első napja utáni éjszakán támadták meg.

„A mentők kiérkezésekor a férfi a földön feküdt, akkor már nagyon rossz állapotban volt, sok vért vesztett, sikerült infúziókat bekötni” – mondta Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője.

Kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét. Arról, hogy hogyan történt a tragédia, a rendőrség csak keveset árult el.

„Egy alkalmi hölgy ismerőssel ismerkedett meg akkor éjszaka a külföldi állampolgár, vita alakult ki köztük, melybe bekapcsolódott a nő férfi ismerőse, aki a közelben várakozott. Ez a vita alakult dulakodássá, melynek során az elkövető halálosan megsebesítette a későbbi áldozatot” – mondta Fülöp Valter.

Méghozzá szíven szúrta. Azt, hogy a vita min robbant ki, a rendőrség nem árulta el. De egy Híradónk birtokába került felvételen, amelyet egy közeli kisbolt kamerája rögzített, az látszik, hogy a sportoló nem sokkal a késelés előtt egy nő és egy férfi társaságában óvszert vásárol. Ezt mondták stábunknak a boltban. Nagyjából egy percet töltöttek benn, az új-zélandi férfi ekkor még kedélyesnek tűnt. A mögötte álló férfi viszont végig figyelte, hogy mit csinál. Miután a visszajárót megkapták, távoztak az üzletből. Fél óra elteltével késelték meg a triatlonistát. A rendőrség a gyanúsított férfin kívül egy nőt is előállított.

A férfit a rendőrség őrizetbe vette, és hamarosan kezdeményezik előzetes letartóztatását is. Nőismerősét egyelőre tanúként hallgatták meg.

Warwick John White-ról családja egy közleményben azt írja, két gyermeke, egy fia és egy lánya volt, és egy unokája is. A férfi az elmúlt nyolc évben Dél-Amerikában és Európában élt, sokat utazott, nyelviskolákat alapított és kalandtúrákat szervezett. Előtte pedig Új-Zélandon volt tanár. Ebben az évben éppen arra készült, hogy visszatérjen az országba, hegyet mászni. A közlemény szerint Waz, ahogy családja hívta, rengeteg barátnak fog hiányozni.

Kövessen minket a Facebookon is!