Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 15. 05:39 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Szerdán még napos idő várható, de hétvégére elromlik az idő

Szerdán még napos idő várható, de hétvégére elromlik az idő
Szerdán több-kevesebb napsütés várható, de már több lesz a felhő. A hét végére romlik az idő, sokfelé várható eső, zápor, és a hőmérséklet is visszaesik néhány fokkal. Javulás csak a jövő héten valószínű.

Részletes előrejelzés

Szerdán nyugat felől egy front szakadozott felhőzete vonul át. Hatására eleinte a Dunától keletre sok lesz a felhő, de a nap folyamán egyre többfelé süt ki a nap. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb eső, zápor. Időnként megélénkül a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul.

Kettős fronthatás várható, az érzékenyebbek szervezetét megviselheti a légnyomás változása. Ugyanakkor kellemes, többfelé napos őszi időben lesz részünk. Ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba, egy séta vagy sportolás erejéig.  Napközben lengébben öltözhetünk, de a kora reggeli órákban még szükség lehet pulóverre. A közlekedési feltételek általában kedvezőek lesznek. A légszennyezettség alacsony marad.

Csütörtökön némi napsütés mellett többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan kell esőre, záporokra, esetleg zivatarra számítani. Az északias szél mérsékelt lesz. Kora délután 16, 25 fok várható. Nyugaton lesz hidegebb.

Pénteken nyugat felől egy közeledő hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, beborul az ég, és a nap folyamán többfelé kell esőre, záporra számítani. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 16, 21 fokra számíthatunk.

Szombaton a napsütést északon kevesebb, délen több felhő zavarja. Elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, csak északkeleten várható némi napsütés. Többfelé várható eső, zápor. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 14, 19 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn eleinte a déli határszélen még sok lesz a felhő, de fokozatosan csökken a felhőzet, és túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. Mérsékelt lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!