Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 15. 08:10

Láthatatlan húrok - A tehetséges kecskeméti Pusker nővérek

Képgaléria
Láthatatlan húrok - A tehetséges kecskeméti Pusker nővérek
A Pusker lányokról készült filmnek köszönhetően nemcsak lenyűgöző zenei élményben lehet részünk, de betekinthetünk saját külön kis világukba is, amiben a zene, és egy családi titok mellett a különleges testvéri kapcsolat játssza a főszerepet. Mindezt Sós Ágnes rendező szemével láthatjuk.

Szeptember 26.-án vasárnap 21:45 –kor láthatjuk a Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek című filmet, melyet a magyar HBO csatorna készített Sós Ágnes rendezővel. A film a tehetséges kecskeméti testvérpárról Pusker Júliáról és Ágnesről szól. Mindketten remekül hegedülnek. Ezt több nemzetközi, és hazai versenyen való sikeres részvétel is bizonyítja. Ágnes tavaly Goriziában első helyezést ért el a „Zene határok nélkül” elnevezésű szervezet Alfredo e Vanda Marcosig hegedű- és csellóversenyének felnőtt kategóriájában. Idén májusban tartotta diplomahangversenyét a Zeneakadémián. Júlia 1998-ban és 2001-ben I. díjat szerzett a szombathelyi Országos Koncz János Hegedűversenyen, 2008 – ban a Mosonmagyaróváron rendezett Flesch Károly Hegedűversenyen a megosztott harmadik helyezett lett, 2009 – ben pedig a VII. Országos Zenekari Versenyen kiemelkedő hangszeres produkcióért különdíjban részesült, idén a Kovács Dénes Emlékversenyen I. helyezett lett.

A film a komolyzene jegyében készült, de mindenekelőtt egy különleges testvéri kapcsolat játssza a főszerepet. A lányok saját külön kis világát mutatja be, ahogy azt Sós Ágnes rendező látta/látja. A hetven perces dokumentumfilmből kiderül, hogy a hegedűs testvérpár mennyire elválaszthatatlan egymástól, illetve az is, hogy két külön személyiségről van szó, de mégis menyire egyformák.

Kövessen minket a Facebookon is!