Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 16. 05:20 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Csütörtökön északra már megérkezik a rossz idő

Csütörtökön északra már megérkezik a rossz idő
Csütörtökön az északi megyékben egész nap túlnyomóan felhős lesz az ég, többfelé kell esőre, záporra számítani. Délkeleten még lesznek napos időszakok. A borongós északi tájakon több fokkal lehűl a levegő. Pénteken borongós, esős idő várható, és szombaton is csak átmeneti lesz a javulás.

Részletes előrejelzés

Csütörtökön az északi és nyugati megyékben egész nap túlnyomóan felhős, borult lesz az ég, és többfelé fordul elő eső, zápor. A déli, délkeleti megyékben lehetnek rövid napos időszakok, majd délután itt is megvastagszik a felhőzet. Az északias szél mérsékelt lesz. Kora délután 15, 25 fok várható. A borongós, csapadékos északi tájakon lesz hűvösebb.

Gyenge hidegfronti hatásra kell készülni. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradákonyság jelentkezhet.  A borongós, csapadékos északi tájakon egész nap hűvös lesz az idő, így pulóverre, őszi kabátra is szüksége lesz az itt élőknek. A délkeleti országrészben még kellemes őszi időre van kilátás, így az ott élők lengébben öltözhetnek. A közlekedési feltételek általában kedvezőek lesznek, északon azonban többfelé nedves, vizes útszakaszokra is számítani kell. A légszennyezettség alacsony marad.

Pénteken országszerte erősen felhős, borult lesz az ég, és a nap folyamán többfelé kell esőre, záporra számítani. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 15, 23 fokra számíthatunk.

Szombaton a napsütést északon kevesebb, délen több felhő zavarja. Elszórtan fordulhat elő eső, záporeső. A délnyugati szél mérsékelt lesz. 16, 21 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, jobbára erősen felhős, borult lesz az ég az ország felett. Sokfelé várható eső, zápor. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 14, 20 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn eleinte a déli határszélen még sok lesz a felhő, de fokozatosan csökken a felhőzet, és túlnyomóan napos, száraz időre van kilátás. Az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 21 fok között alakul.

Kedden országszerte derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél mérsékelt marad. Kora délután 18, 23 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!