Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 17. 05:53 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Borult, esős időt hoz a péntek

Borult, esős időt hoz a péntek
Pénteken borongós, esős idő várható, és szombaton is csak átmeneti lesz a javulás, mert vasárnap újabb cspadékzóna érkezik. A jövő hét elejére azonban visszatér a kellemes ősz.

Részletes előrejelzés

Pénteken az ország nagy részében erősen felhős, borult idő várható, többfelé fordul elő további eső, záporeső. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék hullik. Ugyanakkor északnyugaton késő délután megkezdődik a felhőzet csökkenése, felszakadozása, és akkor ott már csak helyenként alakul ki kisebb záporeső. Egyre többfelé fordul északnyugatira és élénkül meg az északnyugati szél, a Kisalföldön erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14, 19 fok között alakul, de délkeleten még mérhetnek 20, 22 fokot.

Hidegfronti hatásra kell készülni. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság, kialvatlanság, ingerlékenység jelentkezhet. A megélénkülő szélben a reumatikus fájdalmak is erősödhetnek.  A csapadék miatt alacsony a légszennyezettség, és a pollenek aránya is csökken kissé a levegőben. Állóvizeink hidegek, fürdőzésre nem alakalmasak. A csapadékos idő miatt nem érdemes vízparti tevékenységet szervezni. Az autózók többfelé nedves, vizes útszakaszokra számítsanak, érdemes nagyobb követési távolságot tartani. A hideg miatt érdemes melegen, rétegesen öltözködni, és az esernyőre, esőkabátra is szükség lesz. 

Szombaton a változó felhőzet mellett északkeleten több, délnyugaton kevesebb napsütés valószínű. Elszórtan fordulhat elő átfutó záporeső. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, jobbára erősen felhős, borult lesz az ég az ország felett. Sokfelé várható eső, zápor. Megélénkül az északkeleti szél. 13, 20 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn északkeleten, keleten eleinte még felhős időre van kilátás, majd délelőtt ott is csökken a felhőzet, és jobbára napos időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Kedden a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után országszerte derült, napos idő várható, csapadék nem várható. A szél mérsékelt lesz. Kora délután 16, 21 fok várható.

Szerdán reggel többfelé erősen párássá válik a levegő, foltokban sűrű köd képződik. Majd  a nap nagy részében általában kevés felhő lesz az égen, többórás napsütés melegíti a levegőt, csapadékra nem kell számítani. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 17, 22 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!