Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 18. 19:20

Önkormányzati hírek: Szerződésmódosítás az uszoda energetikai rendszerére

Képgaléria
Önkormányzati hírek: Szerződésmódosítás az uszoda energetikai rendszerére
Módosítják azt a szerződést, amely még 2005-ben köttetett az uszoda energetikai rendszerének korszerűsítésére és üzemeltetésére. Így nem kell idő előtt felmondani a megállapodást a szolgáltatóval.

Az előzmények: a kecskeméti uszoda energetikai rendszerének korszerűsítése 2005-ben történt meg. A Kecskeméti Sportlétesítményeket Működtető Kht. ( a Hírös Sport Kft. jogelődje) és a Kipszer Kazántechnológiai Részvénytársaság (a szolgáltató Ener-G Energia Technológia Zrt. jogelődje) szerződést kötött, amelyben rögzítették, hogy a rendszer működtetése 2020-ig a szolgáltató feladata. Ez a megállapodás 2006-ban kiegészült a sportcsarnok energetikai rendszerének korszerűsítésével és működtetésével.

Jövőre elkészül az új fürdőkomplexum, a régi uszodára már nem lesz szükség. Ha viszont a szerződést idő előtt felmondják, az 300 millió forintjába kerülne a Hírös Sport Kft.-nek. Ezt elkerülendő módosítják most a szerződést: az új uszoda energiarendszerének kialakítását és üzemeltetését az Ener-G végzi majd. A régi uszoda energetikai berendezéseit áttelepíti, az új komplexumba kerül az ENER-G 210 típusú gázmotor is. A berendezés által termelt villamos energiát és hőt a szolgáltató átadja a Hírös Sport Kft.-nek.

Kövessen minket a Facebookon is!