Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 18. 19:30

Önkormányzati hírek: Európai Autómentes Nap immár tizedik alkalommal

Önkormányzati hírek: Európai Autómentes Nap immár tizedik alkalommal
Elfogadta a közgyűlés az idei, szeptember 22-ei „Európai Autómentes Nap” programtervezetét. Az eseményt tizedik alkalommal rendezik meg a városban. A szervezésben az önkormányzathoz 14 partner csatlakozott, a főtéri programok 12 órától 21 óráig tartanak majd. Egyebek között lesznek ügyességi versenyek, környezet-egészségügyi bemutatók, egészséges életmóddal kapcsolatos tájékoztatók és mérések, aszfaltrajz verseny, kerékpár szépségverseny, velocipéd bemutató, a nap pedig Szabó Balázs estjével zárul.

A hagyományos, és egyre népszerűbb kerékpáros felvonulásra 12.30-tól lehet regisztrálni. Az indulást 16 órára tervezik a következő útvonalon: Kossuth tér – Kápolna utca – Irinyi út – Akadémia krt. - Csabai Géza krt. - Tatár sor – Jász utca – Nyíri út – Kőhíd utca – Reile Géza utca – Burga utca – Batthyány utca – Lestár tér. A felvonulás utáni ajándéksorsolás fődíja egy kerékpár. Túl ezen, ebben az évben ismét díjat kap az az iskola, amelyből létszámarányosan a legtöbben regisztrálnak a kerékpáros felvonulásra. A nyertes intézmény diákjai egy hétvégére szóló foglalkozást nyernek a Kiskunsági Nemzeti Park Kontyvirág Erdei Iskolájában.

Az Európai Autómentes Napon a kövező helyeket zárják le az autós forgalom elől 7 - 18 óra között: Deák tér, Lechner Ödön utca, Luther köz, Arany János utca, a Lestár és Kálvin téri, valamint a Lordok Háza előtti parkolók.

Kövessen minket a Facebookon is!