Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 20. 05:40 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hétfőtől újra derűs napok jönnek

Hétfőtől újra derűs napok jönnek
Hétfőn reggelre sűrű ködfoltok képződnek, de ezek még délelőtt feloszlanak, és több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Részletes előrejelzés

Gyenge melegfronti fronthatás érvényesül. A hőmérséklet a több órás napsütés ellenére az ilyenkor megszokottnál pár fokkal alacsonyabb lesz, fokozottan kell ügyelni a megfázásveszélyre. A légszennyezettség az elmúlt időszak csapadékjának köszönhetően alacsony, a pollenkoncentráció is csökken. Az autózók sokfelé vizes utakra, párás, a reggeli órákban ködös időre számíthatnak.

Kedden a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után száraz, kellemesen meleg, napos idő várható, csak kevés felhő lesz az égen. A délnyugati szél mérsékelt lesz. Kora délután 17, 22 fok várható.

Szerdán
a reggeli ködfoltok feloszlását követően folytatódik a napos, meleg idő, általában kevés felhő lesz az égen, legfeljebb az északi határszélen fordulhat elő futó záporeső. Mérsékelt lesz az északi szél. 18, 23 fokra számíthatunk.

Csütörtökön
reggel párás, foltokban ködös idő valószínű. Napközben jobbára derült, napos időben lesz részünk. Csapadék nem valószínű. A keleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Pénteken eleinte még zavartalan lesz a napsütés, de délnyugat felől lassú felhősödés kezdődik. Napközben csapadék még nem valószínű. Mérsékelt lesz a déli szél. 18, 23 fokra melegszik a levegő.

Szombaton nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főként a Dunántúlon már többfelé várható eső, zápor. Keleten néhány órára kisüt a nap. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 23 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!