Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 22. 11:56

Mennyit fizetünk azért, hogy ne tudjuk meg: mennyi is Kecskemét tartozása?

Képgaléria
Mennyit fizetünk azért, hogy ne tudjuk meg: mennyi is Kecskemét tartozása?
A kecskeméti szocialistás felháborítónak tartják, hogy a közpénzből finanszírozott városi médiák egyértelműen a Fidesz szócsövei lettek, különösen most, a választás előtti időszakban. Ezért a főtéri Kossuth szobornál tartottak sajtótájékoztatót a napokban. Mint kiderült, nem véletlenül választották ezt a helyszínt. Király József, az MSZP polgármesterjelöltje ugyanis Kossuth Lajos több mint másfél évszázaddal ezelőtti szavait idézte: „Ha valamely kormányszék a sajtószabadságot eltörli, cselekedeteit a közönséges ítélet alá ereszteni fél, s aki ettől fél, annak cselekedései igazságtalanok. Vegyenek el mindent, csak szabad sajtót adjanak, s nemzetem szabadsága, boldogsága fölött kétségbe nem esem… Én a sajtó szabadságára voksolok!”

Ezt követően Lossó Aida, a Kecskeméti Fiatal Szocialisták vezetője részletesen elmondta sérelmeiket, hangsúlyozva, hogy a Kecskeméti Lapokra és a helyi televízióra, valamint a különböző kiadványokra már több százmillió forintot költöttek közpénzből, ami számtalan óvodai, bölcsődei hely biztosítására lett volna elég az elmúlt években. Helyette Kecskemét féligazságokat, Fidesz pártpropagandát kapott.

- Megérte? – tette fel a szónok a költői kérdést. És a rendezvényen senki sem válaszolt neki igennel, senki sem bólogatott…

Kövessen minket a Facebookon is!