Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 22. 12:13

Izsáki Sárfehér Napok

Izsáki Sárfehér Napok
Őszinte izsáki barátsággal invitálom Önöket szeptember utolsó hétvégéjére Izsákra, a XXVII. Izsáki Sárfehér Napok rendezvényeire. 1936 óta ünnepeljük szőlőnket, a vele dolgozókat, és éltetjük ezzel is a reményt, hogy van jövője az izsáki szőlőnek és a belőle megélni kívánóknak. Így gondoljuk ezt akkor is, ha látnunk kell, hogy sajnos nem könnyű a helyzetük a gazdálkodóknak. Elég, ha csak az elmúlt évek, de különösen a tavalyi szőlő-gyümölcs felvásárlási árakra gondolunk.

Ám az izsákiak mindig, minden helyzetben kitartóak voltak, s e kitartásnak előbb-utóbb meg is lett az eredménye. Ezt a reménykedést tükrözte az első Sárfehér Napok, s ezt tükrözik az azóta megrendezettek is. E bizakodáshoz jó okot ad az a fejlődés, melyen városunk átment az elmúlt években. Hagyományaink szerint ilyenkor, a Sárfehér Napok keretében adjuk át az év, vagy az időszak egy-egy beruházását. Jeles és fontos városfejlesztési események sorát kapcsolhattuk már eddig is az izsáki ünnephez. Egyebek mellett nagyberuházásaink átadását, avatását, vagy 1997-ben azt az ünnepséget, ahol átvehettük a várossá nyilvánító oklevelet és a díszkulcsot. E jeles esemény nyitánya volt annak a fejlődésnek, melynek eredményeként, ma már jelentős térségi szerepet tölthet be településünk.

Idén, a nehéz gazdasági körülmények ellenére is van mit átadnunk ünnepünk alkalmából. A városközpont és négy utca megújításának örülhetünk. A Sárfehér Napok szombati programjában kerül sor ezek ünnepélyes átadására. E beruházások önerőből és uniós támogatásokkal valósultak meg, tovább növelve Izsák városias komfortját, az izsákiak kényelmét.

Örömmel tölt el, hogy több évtizedes tapasztalatunk szerint, a Sárfehér Napok nemcsak Izsákon, hanem térségünk szinte valamennyi településén szívesen várt esemény. Jó látni, hogy izsákiak és vidékiek ezrei látogatják e napokon a kiállításokat, a főtéri programokat és a fogathajtó pálya versenyeit, műsorait.

Én úgy gondolom, hogy mindegyik program, amely az idei három napon várja az érdeklődőket, garancia arra, hogy jól érezzék magukat a hozzánk látogatók. Szép napokat kívánok minden kedves vendégünknek Izsákon, a Sárfehér Napok alkalmából!

 

Mondok József

polgármester

Kövessen minket a Facebookon is!