Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 22. 17:17 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Pénteken már \"élesben\" megy A nyomorultak

Pénteken már "élesben" megy A nyomorultak
Szeptember 24-én, azaz pénteken lesz A nyomorultak című előadás bemutatója a kecskeméti Katona József Színházban. Gőzerővel folynak a próbák, hogy addigra minden a helyére kerüljön.

Schönberg és Boublil musicalje már 25. születésnapját ünnepli az idén. Pillanatnyilag A nyomorultak a világon a leghosszabb ideje műsoron lévő musical. Ezt a darabot kilenc évvel ezelőtt Győrben rendezte Korcsmáros György, ám akkor teljesen más körülmények között.

„A Kecskeméti Színház, mint tudjuk egy kis ékszerdoboz, és hát a színpada sem nagyobb annál. Tehát itt egy nagyon sok képes darabot kell bemutatni, aminek az a követelménye, hogy folyamatosan filmszerűen változzon.” - mondta el Korcsmáros György, rendező.

A főszerepben Egyházi Gézát, illetve Feke Pált láthatja városunkban a közönség. Mindkettejüknek a felelősség kérdése az, amit fel kell dolgozni Jean Valjean bőrében.

„Annyiban talán szerencsésebb vagyok, hogy ismerem a történet azon részét, hogy milyen felelősséget vállalni valakiért. Én két leánygyermeket nevelek, talán ennyivel könnyebb dolgom van, mint a Palinak.” - nyilatkozta Egyházi Géza - Jean Valjean.

A velejéig romlott Thenardier szerepében Pál Attilát láthatják a nézők. A színész elmondta: mivel ennyire távol áll tőle ez a helyzet, pont ezért jó ezt a figurát alakítani.

„Ilyen szerepet, ami teljesen más és ennyire karakterfigura, és végre nem csak magamat adhatom. Hiszen láttátok az előadást, ez a smink és ezek a parókák meg egyáltalán, ahogy kinézek, ez eléggé borzasztó, de ez is a cél én úgy gondolom.” - tette hozzá Pál Attila - Thenardier.

Simon Boglárka, aki egyébként Eponine-t alakítja a musicalben, az előadással kapcsolatban elmondta nagyon különleges csapat jött most itt össze Kecskeméten.

„A társulat című produkcióból, ahonnan én indultam onnan nagyon sokan vannak itt, kisebb és nagyobb szerepekben is. Tehát én már ismertem őket, a kecskemétiek közül is rengeteg embert ismertem. Akik pedig újak, azokkal egy két-szóból megtaláltuk a közös hangot.” - mondta el Simon Boglárka - Eponine.

A nyomorultak című előadásról bővebben az október 8-án 19 óra 30 perckor kezdődő Hírös Múzsa című kulturális magazinunkban szólunk.

Kövessen minket a Facebookon is!