Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 23. 08:13 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain tegnap 8 anyagi káros közlekedési baleset történt. 2 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Szerda reggelre betörtek egy Kecskeméten lévő asztalosműhelybe, majd onnan asztalos ipari gépeket loptak el 500.000,- Ft. értékben.

Tegnap délután a Kecskemét, Táncsics Mihály utcában álló német forgalmi rendszámú Chrysler Grand Voyager típusú gépkocsi hátsó ablakát betörték, és a járműben hagyott Notebook táskát a benne lévő laptoppal és iratokkal, és egy barna bőrkabátot elloptak. Az okozott kár: 400.000,- Ft.   

Szeptember 09. és 17. között időben Baja külterületén a Bokodi út mentén lévő körbekerített tanya kerítéséről levágták a lakatot és onnan vas ajtókat, 4-5 m3 tűzifát és különböző építési anyagokat vitt el a tolvaj összesen kb. 300.000,- Ft. kárt okozva.

Trükkös tolvajok jártak szeptember 16.-án egy 76 éves kiskőrösi bácsinál. A lakásába bementek azzal az ürüggyel, hogy a papírpénzek sorszámait kell leírniuk. A sértett egy fadobozban tartotta a készpénzt, amit a figyelmét elterelve az egyik elkövető ellopott. A dobozban 4.000.000,- Ft. volt.

Tegnap este egy kiskőrösi ház autó bejáróján álló BMW 318 típusú gépkocsi jobb első ablakát betörte valaki és az otthagyott táskát elvitte a benne lévő személyes iratokkal, 500,- Euró és 120.000,- Ft készpénzzel együtt. A rongálási kár: 60.000,- Ft.  

Kiskunhalas Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy kiskunhalasi lakos feljelentése alapján egy budapesti férfi ellen, aki 2008. november 06-án Kisszálláson található bár előtt - bérleti szerződés alapján - bérbe vette a feljelentő, hitelre vásárolt Opel Vectra típusú gépkocsiját, mely jármű után nem fizette a szerződésben foglalt bérleti díjat, továbbá a bank felé a törlesztő részletet sem, valamint a mai napig nem szolgáltatta vissza a feljelentő részére a gépkocsit. A bűncselekménnyel okozott kár kb. 3.000.000,-Ft.

Kiskunfélegyháza Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el visszaélés okirattal vétség elkövetésének gyanúja miatt, mert tegnap délután a tiszaalpári KMB feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mivel délben, a faluban román állampolgárokat igazoltatott, akik közül egy férfi 9db más nevére kiállított adókártyát adott át. Elmondta, hogy az adó kártyákat egy román állampolgártól kapta még 02-án.  

Őrizetbe vettek kollegáink egy 52 éves kecskeméti férfit, aki ellen a Ceglédi Városi Bíróság – tartás elmulasztás vétsége miatt - elfogatóparancsot adott ki.

Őrizetbe került önbíráskodás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy 31 éves kecskeméti férfi is.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben őrizetbe került egy 33 éves soltvadkerti férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március hónaptól a tegnapi napig rendszeresen, az éjszakai órákban behatolt egy kiskőrösi Kft. üzemébe és onnan a különböző értéktárgyakat, szerszámokat lopott el, kb. 1 millió Ft értékben.

Tegnap egy 39 éves magyar állampolgár belépésre jelentkezett a BEOGRAD nemzetközi gyorsvonat utasaként. Ellenőrzése során kiderült, hogy szerepel a körözési nyilvántartásban, a Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőr-kapitánysága a körözését rendelte el, így őrizetbe került.

Őrizetbe került még egy 41 éves férfi is, akinek a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya körözését rendelte el embercsempészés miatt.

Eljárás indult 1 angolai, 3 szerb, valamint 4 algériai állampolgárokkal szemben, akik tiltott határátlépést követtek el. 2 szerb személynek kiutasításra került Tompa Közúti Átkelőn 5 év beutazási és tartózkodási tilalom kiszabása mellett. A többi személy idegenrendészeti őrizetbe került a kiskunhalasi Őrzött Szálláson.

Kövessen minket a Facebookon is!