Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 23. 19:45 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Jubilál a \"Női arcok\"

Jubilál a "Női arcok"
Harmadik évébe lépett a „Női arcok” címet viselő teadélutánok sorozata. 2008 óta 19 olyan ismert és elismert magyar asszonyt ismerhetett meg bárki személyesen, vagy a Kecskeméti Televízión keresztül, akinek az élete példakép lehet. A jubileumi alkalom holnap lesz a Bozsó Gyűjteményben.

Folytatva a hagyományokat, női élethelyzeteket, értékes pályaképeket mutat be a „Női arcok” sorozat a nyári szünet után újra. Havonta egy alkalommal, minden hónap utolsó csütörtök délutánján zajlik a teadélután a patinás Bozsó Gyűjteményben. A szeptemberi vendég – ezúttal kivételesen pénteken, azaz szeptember 24-én érkezik a Klapka utcai múzeumba; ő Wieber Mariann, a Balázs Béla-díjas, Érdemes Művész, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjével kitüntetett iparművész-jelmeztervező.

Csendben, alázattal éli a hétköznapi életét, és közben nagyokat alkot azzal, hogy számos, nagy magyar történelmi filmnek a jelmezét ő tervezte meg, ő alkotta meg. Ezek olyan maradandó értékek, amelyekből kiállításokat is szerveznek – mondta el Engert Jakabné, főszervező, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület társelnöke.

Ez jubileumi alkalom lesz, hiszen a 20. a sorban. A szervező Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület célja kezdettől az, hogy olyan asszonyokat ismerjenek meg a vendégek, akik maradandó női értékeket közvetítenek.

Így az anyaság, vagy a női szépségnek a tulajdonságait is említhetném: az együttérzés, a szeretet, a szolgálat, az empátia, amely meghatározza az életüket, és teszik ezt úgy, hogy közben a családjukban, a hivatásban egy kiegyensúlyozott, teljes életet tudnak élni – fogalmazott a főszervező, Engert Jakabné.

Az ősz folyamán lehet találkozni Szalai Kriszta színművésznővel, Petneházy Judit ügyvédnővel, aki a Polgári Magyarországért Alapítvány alelnöke, valamint Teréz anya 100. születésnapja tiszteletére az ő egyik szerzetes nővérével. A Kecskeméti Televízió továbbra is közkinccsé teszi a teadélutánok beszélgetéseit.

Kövessen minket a Facebookon is!