Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 24. 05:42 | Szerző/forrás: idojaras.hu

A napos péntek után az eső is megérkezik

A napos péntek után az eső is megérkezik
Ma folytatódik a napos idő, ismét 20 fok fölé melegszik a levegő. Este azonban felhősödés kezdődik. Szombaton keleten még többórás napsütés, nyugaton borongós idő, és délutántól délnyugat felől egyre többfelé eső, zápor várható.

Részletes előrejelzés

Ma a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően többórás napsütés melegíti a levegőt. Csak kevés felhő lesz az égen, kellemesen meleg idő várható. Kora este délnyugat felől felhősödés kezdődik, de csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a délkeleti szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Gyenge melegfronti hatás miatt fejfájás, koncentrációs nehézségek, alvászavarok jelentkezhetnek. A megélénkülő, helyenként megerősödő szél az arra érzékenyeknél szédülést is kiválthat. A napos, meleg időben bátran mozduljunk ki a szabadba, a kissé szeles idő a vitorlásoknak is kedvez. A közlekedők alapvetően kedvező feltételekre számíthatnak, de reggel pára- és ködfoltok korlátozzák a látásviszonyokat, míg napközben a nyugati és középső megyékben időnként erős oldalszél csökkentheti a menetstabilitást. Reggel szükség lesz pulóverre, őszi kabátra, napközben azonban elegendő lehet egy rövid ujjú felső is.

Szombaton délnyugat felől tovább vastagszik, növekszik a felhőzet. A Dunántúlon egy-két órás napsütést követően jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, míg keleten még több órára kisüt a nap. Eső, zápor a délnyugati, nyugati megyékben a déli óráktól többfelé várható, a csapadékzóna lassan terjed északkelet felé. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 24 fok között alakul.

Vasárnap
a nap első felében az erősen felhős, borult az ég mellett sokfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is lehet. Helyenként kiadós csapadék hullhat. Délután nyugaton már csökken a csapadékhajlam, és dél, délnyugat felől már szakadozni kezd a felhőzet. A délkeleti szél élénk lesz. 15, 20 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős idő lesz, a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakul ki eső, záporeső. Élénk lesz a délnyugati szél. 17, 22 fokra számíthatunk.

Kedden több-kevesebb napsütésre számíthatunk, de időnként megnövekszik a felhőzet, és helyenként kialakulhat kisebb eső, zápor. A nyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Szerdán a néhány órás napsütés mellett északon és nyugaton gyakran megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható eső, zápor. Másutt hosszabb időre kisüt a nap. Mérsékelt lesz az északi szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!