Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 28. 05:38 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Fokozatosan melegszik az idő a hét közepétől

Fokozatosan melegszik az idő a hét közepétől
Csökken a csapadékhajlam, de szerdáig marad a változékonyság. Csütörtöktől azonban szárazabb levegő érkezik hazánk fölé, és napos, csendes időre számíthatunk.

Kedden a ködfoltok feloszlása után a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időre a nap is

előbújik, de helyenként kisebb eső, futó zápor fordulhat elő. Megélénkül a nyugati szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. Fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet az arra érzékenyeknél.  A változó felhőzet mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk, ezért javul a közérzetünk. Öltözzünk rétegesen, és az elszórtan előforduló záporok miatt vigyünk magunkkal esernyőt, esőkabátot is. Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, csak néhol lehetnek nedves, csúszós útszakaszok. A reggeli órákban helyenként köd lassítja a haladást.

Szerdán a néhány órás napsütést felhőátvonulások szakítják meg. Futó zápor elsősorban északkeleten lesz. Az északnyugati szél élénk lesz. 13, 18 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön csendes őszi idő lesz. A változó felhőzet mellett néhány órára mindenütt kisüt a nap, legfeljebb északkeleten lehet futó zápor. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Pénteken a reggeli ködök feloszlása után több-kevesebb napsütés várható, de időnként felhős lesz az ég. A déli szél mérsékelt lesz. 14, 19 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton eleinte többfelé lesz eső. Később felszakadozik a felhőzet, és időnként kisüt a nap. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Vasárnap a reggeli ködfoltok még délelőtt feloszlanak. Csendes őszi idő lesz több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!