Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 28. 07:15 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Egy kerekegyházi tanyára tört be ismeretlen tegnap, majd a tanya épületéből kettő darab festményt, 500.000.-Ft. készpénzt, valamint egy kemping gázpalackot lopott el. Az okozott kár közel 520.000.-Ft.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság vizsgálatot folytat halálos közúti baleset miatt, melynek során egy 49 éves kecskeméti férfi gyalogosan az autóbuszról leszállva Kecskeméten a Kossuth Lajos utcán úgy kelt át az úttesten, hogy nem biztosított elsőbbséget az arra haladó személygépkocsinak. Ennek következtében a gépkocsi vezetője a balesetet elkerülni nem tudta, elütötte a gyalogost. A balesetben a 49 éves férfi súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, a gyors orvosi ellátás ellenére azonban tegnap este a kórházban elhunyt.   

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat egy 33 éves ballószögi férfi halála ügyében. Tegnap, a reggeli órákban egy ballószögi tanya udvarán a férfit holtan találták, a háziorvos bejelentése szerint az elhunyton sérülések voltak láthatóak.

A helyszínen a nyomozók a ház és a holttest közötti részen úgynevezett vonszolási nyomokat találtak. A körülmények aprólékos tisztázása során kollégáink megállapították, hogy az elhunyt férfi az előző este együtt italozott a tanya 40 éves tulajdonosával, aki az éjszakai órákban a már magatehetetlenné vált férfit az épületből kihúzta, majd a földön lefektette és magára hagyta. A 33 éves férfi kihűlés következtében hunyt el. Életét azonban az időben érkező segítségnyújtás megmenthette volna. Ezt a segítséget a tanya tulajdonosa nem adta meg, ezért segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként került kihallgatásra. A 40 éves férfi a terhére rótt bűncselekményt elismerte.

Határrendészeti események:

Egy 20 éves szomáliai férfit fogtak el kollégáink Kelebia térségében, aki a zöld határon át kívánt országunk területére lépni, illegálisan. A férfit elfogása után, kiutasítást előkészítő őrizetbe helyezték a kirendeltség járőrei.

Kövessen minket a Facebookon is!