Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 28. 08:36

Vállalkozások is foglalkoztathatnak közmunkásokat az árvízi helyreállításban

Vállalkozások is foglalkoztathatnak közmunkásokat az árvízi helyreállításban
Egy új közfoglalkoztatási program segítségével felgyorsulhat az újjáépítés az árvíz sújtotta településeken. Az újjáépítésben részt vevő vállalkozások is foglalkoztathatnak az önkormányzatokhoz közcélú munkásokat ugyanolyan feltételekkel, mint az önkormányzatok.

Az Út a munkához program ezután valóban a munkához vezet majd, mert a vállalkozók is 95 százalékos bér- és járuléktámogatással - tehát ugyanolyan feltételekkel, mint az önkormányzatok - alkalmazhatnak közcélú foglalkoztatottakat az árvízi helyreállítási munkálatokban. Ez mind a települések, mind a vállalkozások számára segítséget jelent - ezt Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár jelentette be.

A vállalkozások annyi embert alkalmazhatnak, amennyinek értelmes, értékteremtő munkát tudnak biztosítani az árvízi helyreállításban, a magán-, illetve önkormányzati ingatlanok, hidak, utak és védművek újjáépítésénél. A vállalkozások az erről szóló szerződéseket az megköthetik az önkormányzattal vagy közvetlenül szerződhetnek a közcélú munkásokkal is. Az állami pénzek felhasználását mindkét esetben szigorúan ellenőrizni fogják.

Az új program jövő év március végéig tart, pénzügyi forrását az Út a munkához program költségvetésben szereplő 113 milliárd forintos keretéből fedezi az állam.

Kövessen minket a Facebookon is!