Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 28. 08:39

Kispostákat nyit újra a kormány

Kispostákat nyit újra a kormány
A kistelepülések életképességének biztosítása érdekében a kormány úgy döntött, hogy az előző kormányzat által bezárt 500 falusi postából fokozatosan újranyitja azokat, ahol erre igény van.

Az előző kormányzat több mint 500 kispostát zárt be az elmúlt évek alatt, 30 milliárd forintot vont el a postától és több mint 9000 alkalmazottat bocsátott el. Az érintett településeken a posták bezárása után bevezették a mobilposta szolgálatot. Ez sok helyen nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mert a legtöbb helyen nem tudják előre, hogy mikor ér oda a postakocsi, így szó szerint lesni kell a postát. Ha pedig valamit sürgősen fel akarnak adni, akár tíz kilométert is utazni kell a következő postáig. A kormány úgy döntött, hogy ahol igényli a lakosság, ott újranyitja a kispostákat, ezzel is hozzájárulva a vidék fejlesztéséhez, a lakosság helyben tartásához és a gazdasági növekedéshez. Ahol szeretnék, természetesen megmaradhat a mobilposta.

Augusztus 30-án újranyílt az első kisposta a Borsod megyei Küngösön, szeptember 14-én a Borsod megyei Semjén, majd 20-án a Fejér megyei Sárkeszin. Szeptember 24-től a Borsod megyei Vadnán és 28-ától pedig egy másik borsodi településen, Tornanádaskán mehetnek újra állandó postára a lakosok.

Kövessen minket a Facebookon is!