Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 29. 06:02 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Szerdán gyakran váltakoznak majd a felhős és napos időszakok

Szerdán gyakran váltakoznak majd a felhős és napos időszakok
Változékonyan alkul az időjárás a héten, bár több-kevesebb napsütésben minden nap lesz részünk, gyakoriak lesznek a felhős időszakok is, de a hétvégéig csak kisebb mennyiségű csapadék hullik.

Részletes előrejelzés

Szerdán délelőtt eleinte az ország nagy része felett még jobbára erősen felhős lesz az ég, és elszórtan alakul ki kisebb eső, záporeső. Majd északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, és egyre kisebb eséllyel fordul elő csapadék. Késő délelőtt már napos időszakok is várhatók. Délután keleten csökken, nyugaton és északon újra megnövekszik a felhőzet, és elvétve fordul elő gyenge eső, záporeső. Főleg a délnyugati megyékben néhány órás napsütés is ígérkezik. Az északnyugati szél megélénkül, főleg a Dunántúlon gyakran megerősödik. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul.

Gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, ezért fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet az arra érzékenyeknél. A változó felhőzet mellett néhány órás napsütésre is számíthatunk, ezért kissé javul a közérzetünk.  Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban erősen lehűl a levegő. Az elszórtan előforduló záporok miatt vigyünk magunkkal esernyőt. Alapvetően kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, csak néhol lehetnek nedves, csúszós útszakaszok. A reggeli órákban helyenként párásság lassítja a haladást. a légszennyezettség alacsony, a pollenek aránya is csökkenőben van a levegőben.

Csütörtökön a változó felhőzet mellett néhány órára mindenütt kisüt a nap. Északkeleten ugyanakkor kissé több felő lehet, az égen, és itt fordulhat elő helyenként  futó zápor. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után jobbára napos időre van kilátás, de elsősorban északkeleten majd délnyugaton az időnkénti felhősödést futó záporok kísérhetik. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 13, 18 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a nap nagy részében északon általában erősen felhős vagy borult időre van kilátás, elszórt esővel. Délen kevesebb felhő várható, és legfeljebb elvétve lehet csapadék. Késő délutántól nyugat felől fokozatosan felszakadozik a felhőzet és lassan megszűnik a csapadék. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 14, 19 fokra számíthatunk.

Vasárnap a reggeli ködfoltok még délelőtt feloszlanak. Csendes őszi idő lesz több-kevesebb napsütéssel, a nyugati határszél mentén egy-egy záporral. A délkeleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Hétfőn nyugat, délnyugat felől beborul az ég és szórványosan várható kisebb eső, záporeső. Megélénkül a keleti szél. Kora délután 13, 18 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!