Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 29. 17:48 | Szerző/forrás: baon.hu

Átadták és továbbépítik

Átadták és továbbépítik
Befejeződött a Csalánosi út (Nyugati körút) építése Kecskeméten. Az utolsó szakasz ünnepélyes átadása ma (szerda) délelőtt volt, de az utat csak egy hónap múlva helyezik majd forgalomba. Addig kizárólag a környéken lakók használhatják: két kivezető végpontjánál egyelőre betontömbök zárják le.

Hatszázhúszmilliós beruházással elkészült a Kecskemét belvárosát elkerülő körút, húsz éve vártak erre Felsőszéktó lakói. A Sutusfalui és az Auchan melletti körforgalmakat összekötő Csalánosi utat szerdán adta át Zombor Gábor polgármester és Kósa József, a városrész önkormányzati képviselője. Az ünnepségen felléptek a Vásárhelyi-iskola tanulói: Kecskés Sándor trombita szólóval köszöntötte a résztvevőket, Kállai János, Kovács Nándor és Labancz Dávid Kecskemét közlekedésének történetéből szemezgettek, Karádi Janka pedig verset szavalt. Végül a társastánc tanszak ötödikesi latin táncokat lejtettek az új betonon. A polgármester és a részönkormányzat elnökének köszöntői után pedig az ilyenkor szokásos szalagátvágás következett.

A Csalánosi út ünnepélyes átadása ugyan megtörtént, de az átmenő forgalom elől még legalább egy hónapig betontömbök zárják el. Nagypál Sándor, az önkormányzat városstratégiai irodájának vezetője elmondta: az úgynevezett forgalomba helyezési eljárás a tervek szerint október végéig fog tartani. Ez idő alatt elkészítik majd a járdák, a szervizutak, a lehajtók, felfestik a zebrákat és lesz közvilágítás is.

Kövessen minket a Facebookon is!