Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. szeptember 30. 05:21 | Szerző/forrás: index.hu

Ma lesz a hét leghidegebb napja

Ma lesz a hét leghidegebb napja
A hét második felében több-kevesebb napsütésben minden nap lesz részünk, csak kisebb mennyiségű csapadék hullik. Csütörtökön lesz a leghidegebb, péntek és szombat hajnalban talajmenti fagyok is lehetnek, majd a hétvégére kissé melegszik az idő

Részletes előrejelzés

Ma keleten, északkeleten sok lesz a felhő, de délután rövid időre itt is előbújik a nap. Itt elszórtan alakul ki kisebb eső, zápor. Máshol csapadék nem valószínű, hűvös, változóan felhős idő várható, több órára kisüt a nap. A Dunántúlon és a középső megyékben időnként megélénkül az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet csupán 11, 16 fok között alakul.

Fronhatás nem érvényesül, de a magasban továbbra is hideg levegő áramlik fölénk, így hidegfront jellegű tünetek - fejfájás, ízületi és izomfájdalmak, görcsös fájdalmak - jelentkezhetnek.  A hideg időben nő a megfázás, vírusfertőzés esélye. Öltözzünk rétegesen, napközben is meleg öltözetre lesz szükség. A közlekedőket alapvetően kedvező feltételek várják, de reggel pára- és ködfoltok csökkenthetik a látástávolságot. Keleten, északkeleten napközben vizes, csúszós útszakaszokkal találkozhatnak. Napkelte és napnyugta idején az erős napsütés lehet zavaró.

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de a déli óráktól a Dunántúlon felhősödés kezdődik. Csak néhol valószínű kisebb eső, futó zápor. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton
eleinte sok lesz a felhő, de nap folyamán nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és több-kevesebb napsütésre az ország legnagyobb részén számíthatunk. Eső, zápor a Dunától keletre elszórtan várható. A délkeleti szél mérsékelt lesz. 13, 18 fokra számíthatunk.

Vasárnap
a reggeli ködfoltok még délelőtt feloszlanak. A középső és keleti megyékben sok napsütés várható, a Dunántúlon időnként erősen megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék azonban itt sem várható. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Hétfőn
változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, napközben északon és nyugaton kell esőre, záporra számítani. Megélénkül a délkeleti szél. Kora délután 13, 19 fok várható.

Kedden eleinte még többfelé, főként keleten és délen várható eső, zápor, de nyugat felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet. A délnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 19 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!