Július 16. kedd, Valter
Hírek, események 2010. szeptember 30. 22:42

RÁDIÓ INTERJÚ AZ ÖT GYEREKES PAPP CSALÁDDAL - PAPPÉK KAPTÁK A CSALÁDDAL ZALÁÉRT KITÜNTETÉST

Zala megye első írásos említésének ezredik évfordulója előtt tiszteleg az az emlékmű, melyet a Szent Adorján Családi Nap keretében avatott fel a Zalavár melletti Várszigeten Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala megyei Közgyűlés elnöke.
 

 

 

 

 

if(!window.goA)document.write(\'\');if(window.goA)goA.addZone(38024,{displayOptions:{bannerhome:\'http://ad.adverticum.net\'}}); //\'); //]]>

A Makovecz Imre által tervezett építmény alapkövét még az elmúlt év nyarán tették le.  Az eseményen Márfi Gyula veszprémi érsek megszentelte Zala megye megújult jelképeit is. A megyezászlóban és címerben a történelmi hagyományok okán visszatértek a kék és az ezüst kombinációjára.
Az emlékműavatáson beszédében Szalai Annamária úgy fogalmazott: néhány hónappal ezelőtt eljött a történelmi lehetőség, bár "az állam még csak tekintélyében erős, gazdaságilag és a társadalom lelkiállapotát tekintve még csak most kezd magához térni". Az éppen csak "gyógyulófélben" lévő államnak pedig az önkormányzatok lehetnek a támaszai, a jól működő állam megteremtésében sokat segíthetnek.
Manninger Jenő, arról beszélt, hogy a történelmi és szakrális központot emlékhellyé szeretnék fejleszteni. Az emlékmű belsejében egy életfát is állítanak, amelynek minden egyes levele egy-egy zalai várost vagy falut jelképez majd. Ezt a családok ünnepévé szeretnék tenni minden évben, ezért évente olyan nagycsaládokat is kitüntetnek, amelyek tagjai példát mutatnak másoknak. Tavaly egy csonkahegyháti család vehette át a díjat, idén az ötgyermekes hévízi Papp Gábor és családja kapta meg a Családdal Zaláért kitüntetést.
\"\"- Az elismerés célja, hogy a Zala Megyei Önkormányzat tudatosítsa, hogy a számos tudományos, kulturális és közéleti tevékenység mellett létezik egy olyan érték is, amelyet természetesnek veszünk, mégis rengeteg figyelem, törődés és áldozat áll mögötte. Ez az érték nem más, mint a család. A kitüntetésben azon nagycsaládot fenntartók részesülhetnek, akik a gyermekvállalással hozzájárulnak a magyarság fennmaradásához – fogalmazott a díjátadás során Manninger Jenő.
Az idei évben a kitüntetett a hévízi Papp család. A családfő Papp Gábor, egészségtan tanári diplomáját Szombathelyen szerezte. Jelenleg a keszthelyi Mentor Ifjúsági, Információs és Tanácsadó iroda vezetője, emellett a hévízi református gyülekezet gondnoka, számos civil szervezet elnöke, tagja. Az édesanya, Ágota, főállású anya, szintén egészségtan tanári diplomával rendelkezik, s ugyancsak a Mentor irodában dolgozik ifjúságsegítő szakemberként. 20 éve élnek boldog házasságban, gyermekeiket keresztény értékek mentén nevelik. Bence 17 éves, szeret kosárlabdázni. Eszter 16 éves és meteorológusnak készül. Ágota 13 éves, orvos szeretne lenni. Emese 10 éves, nagyon szeret túrázni, s énekel az iskolai kórusban. Orsolya 4 éves, óvodás. Mindannyian néptáncoltak vagy táncolnak és ezekért számos esetben díjakt is nyertek. Játszanak hangszereken, tekerőlanton, népi furulyán, hegedűn, zongorán. Valamennyien egyházi iskolákban tanulnak.
- Isten felé nem lehet édesebb tömjént páráztatni, mint a gyermekkacagást - e Szabó Dezső gondolttal zárta köszöntő beszédét a családja nevében Papp Gábor, aki a kitüntetéssel járó 100 ezer forintot a keszthelyi kórház  szülészeti-, valamint gyermekosztályának ajánlotta fel, amiből egy pulzoximétert vásárol a kórház – a műszer a nehéz légzésű csecsemők és kisgyermekek pulzusszámának, illetve a vér oxigén telítettségének mérésére alkalmas. monitormagazin.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület