Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 1. 08:35 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Új gyárat épít a Knorr-Bremse Kecskeméten

Új gyárat épít a Knorr-Bremse Kecskeméten
Ennek köszönhetően több mint 110 munkatárssal bővítenék alkalmazottaik számát. Ebben nagy többségben lennének a szakképzett fizikai dolgozók, de kellenek majd mérnökök is. 2011 végére felépülhet a gyár, míg 2012-ben elindulhat a termelés is.

Nem messze a jelenlegi gyártól, a Szélmalom Csárda közelében épülhet fel a Knorr-Bremse új gyára. A cég a Déli Iparterületen, egy 2,7 hektár nagyságú ingatlant vásárolt az Önkormányzattól erre a célra 191 millió forintért.

„A vevői igények kielégítésére nagyon sokat kell fejlesztenünk, amit a régi gyárban nem tudunk megcsinálni. Itt elsősorban a folyamatok gyorsasága, megbízhatósága, rugalmassága, az átfutási idő csökkentése és minőségi fejlesztések tették szükségessé, hogy egy új gyárat valósítsunk meg. Az elképzelésünk az, hogy egy teljesen új, modern amennyire lehet, zöld energiával kiszolgált gyárat hozzunk létre.” - fogalmazott Lepsényi István a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója.

Több mint 110 munkatárssal bővül az alkalmazottak létszáma az új beruházásnak köszönhetően. A csaknem 20 ezer négyzetméteren megvalósuló létesítményben 2012-ben kezdődhet a gyártás.

„Ez a fejlesztés, amely egy zöldmezős új gyárberuházás azt bizonyítja, hogy nem csak a Mercedes van itt Kecskeméten, hanem ebbe a környezetbe szívesen hoznak nagyberuházásokat már az itt működő cégek is. Emellett a technológiai fejlődésben is fontos, mivel nagyon komoly kutatásfejlesztése van a Knorr-Bremse Kft.-nek.” - nyilatkozta dr. Zombor Gábor polgármester.

A vállalat és az önkormányzat között hosszú évek óta kiváló az együttműködés. A Knorr-Bremse segíti például a szakképző intézmények oktató munkáját és gyakorlati helyet is biztosít. A Kecskeméti Főiskola GAMF karával pedig a kutatás és fejlesztés területén működnek együtt.

Kövessen minket a Facebookon is!