Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 4. 07:51 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában megyénk közútjain 3 könnyű sérüléses és 2 anyagi káros közlekedési baleset történt. 2 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Egy olasz állampolgár tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki vasárnap éjjel az M5 autópálya Petőfiszállási autópálya pihenőhelyen, megállt pihenni egy Daewo Nubira típusú személygépkocsival, majd pihenés közben egy ismeretlen személy az ablaküvegen bekopogott hozzá és a bal oldali hátsó kocsikerékre mutatva beszélt neki. Ezt követően az ismeretlen személy a kocsi bal hátsó kerekéhez ment és elkezdte a kerék szelepsapkáját letekerni. Mikor a sértett kiszállt a kocsiból, hogy visszatekerje a szelepsapkát, feltehetőleg ez idő alatt a kocsiból ellopták a táskáját a benne lévő személyes irataival, bankkártyájával, mobiltelefonjával, valamint 350 Euró készpénzzel.

Kecskeméti kollegáink keresik azt a tolvajt, aki a Helvécia, Széles közben egy épülőfélben lévő házba a pinceablak betörésével bement, majd onnan elvitt 4 db új csaptelepet, 1 db mosdókagylót és különböző burkolóanyagokat. A lopással okozott kár: 500.000,- Ft.

A járőrök vasárnap délután az 53. számú főút Kiskunhalas déli városkapunál ellenőrzés alá vontak egy Volkswagen Passat típusú osztrák honosságú gépjárművet. A járművet 1 szerb állampolgár vezette, a gépjárműben utazott még 1 szerb állampolgár. Mindketten előállításra kerültek a BKMRFK Idegenrendészeti Osztályára. Az egyik férfi vasárnap délután lépte át a szerb-magyar államhatárt illegálisan, majd Kelebia külterületén, az ún. alsó műúton szállt be az autóba. Ő 3 év kiutasítás mellett kiléptetésre került Tompa közúti határátkelőhelyen. A másik férfit a Migrációs Ügyek Osztálya őrizetbe vette embercsempészés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Eljárás indult 3 koszovói és 2 szerb állampolgárokkal szemben - a stabil hőkamera észlelése alapján – akik illegálisan lépték át a szerb-magyar államhatárt szombaton. A személyek átadásra kerültek a BKMRFK Idegenrendészeti Osztály munkatársának idegenrendészeti őrizetbe vételük céljából, majd a BKMRFK Kiskunhalasi Őrzött Szállására kerültek.

Kövessen minket a Facebookon is!