Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 5. 05:04 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Kedden csapadékosra fordul az idő

Kedden csapadékosra fordul az idő
Kedden kiadós csapadék hullhat, majd szerdától már javulás kezdődik. A hét második felében száraz, de hűvös időjárásra számíthatunk.

Részletes előrejelzés

Kedden erősen felhős, borult lesz az ég, többfelé kell esőre, záporra számítani. Jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Élénk lesz a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Melegfront jellegű tünetek, fejfájás, alvászavar, koncentrációs nehézségek jelentkezhetnek.  A borongós, csapadékos idő miatt lehangoltabbak lehetünk. Öltözzünk melegebben, esernyőre, esőkabátra szükségünk lesz. A középső és nyugati megyékben időnként erős oldalszél csökkenti a menetstabilitást, és országszerte vizes útszakaszokra kell számítani.

Szerdán eleinte még többfelé várható eső, zápor, majd fokozatosan csökken a csapadék esélye. Északkeleten több órára kisüt a nap. Máshol változóan, főként a Dunántúlon gyakran erősen felhős lesz az ég. Élénk lesz a keleti szél. 11, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de időnként megnövekszik a felhőzet, számottevő csapadék nem várható. A keleti szél mérsékelt lesz. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Pénteken nagyrészt napos, száraz idő várható, kevés felhőre lehet számítani. Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Szombaton reggel foltokban ködös, párás lesz a levegő. Napközben napos, száraz, hűvös idő várható, általában kevés felhő lesz az égen. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 10, 14 fok várható.

Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap, kevés felhő lesz az égen. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 10, 15 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!