Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 6. 05:26 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Nyugaton eső, keleten napsütés

Nyugaton eső, keleten napsütés
Szerdán a kettősség lesz jellemző az ország időjárására. Míg nyugaton a többnyire felhős égből még többfelé fordul elő eső, zápor, addig a keleti országrészben felszakadozik a felhőzet, és kisüt a nap. A hét második felében száraz, de hűvös időjárásra számíthatunk.

Részletes előrejelzés

Szerdán délelőtt a nyugati megyékben további csapadékra kell számítani, míg a keleti országrészben felszakadozik a felhőzet. Délután a keleti és középső országrészben néhány órára kisüt a nap. A nyugati, délnyugati területeken az időnként erősen felhős égből futó záporok fordulnak elő. Mérsékelt lesz a keleti szél, általában 11, 16 fok várható, de a délkeleti megyékben ennél egy-két fokkal melegebb is lehet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket, tehát mindkét frontra jellemző tünetek előfordulhatnak a frontérzékenyeknél. A néhány órás napsütés a keleti és középső országrészben élőknek javítja a közérzetét. A Dunántúlon továbbra is szükség lesz az esernyőre, esőkabátra. A nyugati országrészben nedves, csúszós utakra, míg a keleti megyékben kedvező közlekedési feltételekre számíthatnak az autósok.

Csütörtökön az ország nagy részén több órára kisüt a nap, csak időnként lehet kisebb felhősödés, számottevő csapadék nem várható. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 12, 17 fokra melegszik a levegő.

Pénteken nagyrészt napos, száraz idő várható, kevés felhőre lehet számítani. A keleti szél mérsékelt lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Szombaton reggel foltokban ködös, párás lesz a levegő. Napközben napos, száraz, hűvös idő várható, általában kevés felhő lesz az égen. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. Kora délután 10, 15 fok várható.

Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap, kevés felhő lesz az égen. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 10, 15 fokra számíthatunk.

Hétfőn a reggeli ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap, délnyugaton várható kisebb felhősödés. Mérsékelt lesz a keleti szél. 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden észak felől egyre hidegebb levegő szivárog a Kárpát-medencébe. Többnyire felhős lesz az ég, hűvös időre számíthatunk. Megélénkül az északi szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!