Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 6. 08:10 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain kedden 1 halálos, 2 súlyos sérüléses, 1 könnyű sérüléses és 2 anyagi káros közlekedési baleset történt.

Kedden 07:15 órakor egy 45éves szabadbattyáni férfi Ford Mondeo típusú személygépkocsival közlekedett az 52-es számú főúton Solt felől Kecskemét irányába. Haladása során az út 34,050 méterénél megelőzte az előtte haladó fiat Ducatato kistehergépkocsit, visszatért a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ahol feltételezhetően a nyomvályúban felgyülemlett víz megdobta, melynek következtében a menetiránya szerinti bal oldali sávba sodródott és ott megpördülve összeütközött  a vele szemből érkező 57 éves kecskeméti férfi által vezetett Mazda típusú tehergépkocsinak. A baleset során mindkét férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Október 02-ra virradóra Lajosmizsén egy alsólajosi tanya nyitott gazdasági épületéből 2.000 méter, különböző méretű rézkábelt loptak el, összesen 2.000.000,-Ft. értékben.

Augusztus 30. és a tegnapi nap közötti időben egy kecskeméti lakásból - amíg a tulajdonos külföldön tartózkodott – elloptak egy LCD házimozi rendszert és 1.700- Euró készpénzt. A bűncselekménnyel okozott kár: 609.000,-Ft.

Tegnap délelőtt lefeszítette valaki a szúnyoghálót egy dunapataji családi ház ablakáról és a lakásból különböző arany ékszereket, egy antik, ezüst lovas szobrot, valamint 15.000,-Ft. készpénzt vitt el. Az okozott kár 250.000,-Ft., rongálással: 3.000,-Ft.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rongálás bűntett gyanúja miatt egy tűzoltó bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki kedden a hajnali órákban Kiskunhalas, Inoka pusztán lévő bekerített telephelyen felgyújtott 222 darab körbálát, valamint egy takarófóliát. A rongálással okozott kár kb.: 958.000,-Ft. 

Őrizetbe vettek kollegáink egy 49 éves férfit és 39 éves élettársát, kunszentmiklósi lakosokat, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy 2010 nyarának kezdete óta rendszeresen, 4-5 alkalommal megjelentek egy kunszentmiklósi üzletben, ahol alkalmanként 5-6.000,-Ft.-os szeszes italokat, piperecikkeket akartak ellopni és a tettenérés alkalmával életveszélyesen megfenyegették az őket ellenőrző biztonsági őröket és  pénztárosokat.

Őrizetbe került még egy 36 éves kiskunfélegyházi férfi, aki ellen a Kiskunfélegyházi Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

Kövessen minket a Facebookon is!