Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 7. 06:49 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Napos idővel folytatódik a hét

Napos idővel folytatódik a hét
Csütörtökön jobbára napos, hűvös, csapadékmentes időre van kilátás. A hét második felében is folytatódik a száraz, de hűvös időjárás. Hidegek lesznek a reggelek, talajmenti fagyokra is fel kell készülni.

Részletes előrejelzés

 

Csütörtökön a reggeli pára- és ködfoltok fokozatosan feloszlanak, ezután az ország nagy részén jobbára napos időre van kilátás, csak kevés felhő lesz az égen. Kissé felhősebb körzetek délen, nyugaton fordulnak elő, és legfeljebb itt lehet gyenge záporeső. Többnyire mérsékelt marad az északkeleti szél, csak helyenként élénkül meg a légmozgás. Kora délután 13, 17 fok várható.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül a légkörben, az érzékenyeknél fejfájás, ingerlékenység, fáradékonyság jelentkezhet. A több órás napsütés azonban jelentősen ellensúlyozza a fronthatást.

A légszennyezettség alacsony, a pollenek aránya is csökken a levegőben. A reggelek már kifejezetten hidegek, öltözködjünk melegen, de rétegesen. Napközben a közlekedés időjárási feltételei kedvezőek lesznek, de reggel a párásság és a ködfoltok miatt helyenként jelentősen romlanak a látási viszonyok.

Pénteken a reggeli párásság után nagyrészt napos, száraz idő várható, kevés felhőre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Szombaton reggel foltokban ködös, párás lesz a levegő. Napközben viszont napos, száraz, hűvös idő várható, általában kevés felhő lesz az égen. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 10, 15 fok várható.

Vasárnap a reggeli ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap, kevés felhő lesz az égen. csapadék nem lesz. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 10, 15 fokra számíthatunk.

Hétfőn a reggeli párásság és köd megszűnése után több órára kisüt a nap, északnyugaton várható kisebb felhősödés. A keleti szél mérsékelt lesz. 11, 16 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden észak felől hidegebb, nedvesebb levegő szivárog a Kárpát-medencébe. Többnyire felhős lesz az ég, hűvös időre számíthatunk, elvétve egy-egy zápor is kialakulhat. Megélénkül az északi szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!