Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 7. 08:12 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain, szerdán 2 könnyű sérüléses, valamint 3 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 1 vezetői engedély került bevonásra.

Ismeretlen tettes hétfőn 09:00 óra körüli időben befeszítette az ajtaját egy Kecskemét, Balaton utcában, üresen álló épületnek, és onnan épületgépészeti vezetékeket, kapcsolókat, és radiátorokat vitt el, kb. 500.000,-Ft. értékben. Az épületben a fentieket követően tűz ütött ki, melyet a tűzoltóság elsődleges megállapítása szerint, egy eldobott cigarettacsikk okozott. A rongálással okozott kár kb. 300.000,-Ft.  

Trükkös tolvajok jártak tegnap délelőtt egy 80 éves kecskeméti néninél. A 2 férfi villanyóra leolvasónak adta ki magát, majd figyelmét elterelve a lakásból elloptak 3.070.000,-Ft. készpénzt.  

Szerdán délután a Kecskemét, Mezei utcában nyitott állapotban parkoló Hyundai típusú gépkocsiból elloptak egy táskát, amiben volt egy pénztárca 400.000,-Ft. készpénzzel, személyes iratok, a gépkocsi forgalmi engedélye, valamint egy Bt. és egy Kft. bélyegzői.

Október 02.-a és 06.-a közötti időben az M5 autópálya, Kecskemét déli lehajtójánál lévő benzinkút parkolójából elloptak egy KVD-325 forgalmi rendszámú Volvo típusú nyergesvontatót, a hozzá kapcsolt XVT-595 forgalmi rendszámú pótkocsival együtt. A lopással okozott kár kb. 10.000.000,-Ft.   

Szerdán délelőtt az M5 autópálya, bal pályatest 101.612 méterénél egy ismeretlen járműszerelvény a szalagkorlátnak, majd az SOS segélykérőnek ütközött. Ezt követően az ismeretlen, feltehetően fehér színű, Volvo típusú vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvény a helyszínről elhajtott. A rongálással kb. 1.700.000,-Ft. anyagi kár keletkezett.   

Kedden délben az M5 autópálya, bal pályatest 93.000 méterénél az útellenőr egy műszaki hibás járműszerelvény mögé 1 db. kikerülési irányt jelző táblát, valamint 5 db. forgalomterelő jelzőkúpot helyezett ki, melyet a járműszerelvény tovább haladását követően nem talált, azt valaki ellopta. Az okozott kár 49.450,-Ft.

Eljárás indult egy szerb állampolgár ellen, aki tiltott határátlépést követett el. A nő jogellenesen lépte át a Magyar Köztársaság államhatárát Ausztria irányából Hegyeshalomnál. 3 évre kiutasításra került a Magyar Köztársaság területéről.

Kövessen minket a Facebookon is!