Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 8. 16:09

LEZSÁK SÁNDOR, A PARLAMENT ALELNÖKE LÁTOGATOTT A WOJTYLA HÁZBA - A NAGY PÁPÁVAL SZEMÉLYESEN IS TALÁLKOZOTT

Képgaléria
LEZSÁK SÁNDOR,  A PARLAMENT ALELNÖKE LÁTOGATOTT A WOJTYLA HÁZBA  - A NAGY PÁPÁVAL SZEMÉLYESEN IS TALÁLKOZOTT
Mozgalmas hét volt a Wojtyla Házban. A hét elején nálunk járt többek között Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete és dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek, pénteken pedig látogatást tett a házban Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum elnöke, akit régi segítőink között tartunk számon. Lezsák úr a kezdet kezdetétől velünk van a város főterén megrendezett adventi szeretetvendégségen. Adományaival és személyes jelenlétével is segíti a rendezvény sikerét: évről évre ő osztja karácsonykor, Szenteste napján az ételt a rászorulóknak. A Wojtyla házba sem érkezett üres kézzel, kedves meglepetésként almát hozott a ház lakóinak. Betekintett a keresztény filmklub foglalkozására, ahol a gondozottak éppen a Calcuttai Teréz anya életéről szóló filmet tekintették meg, és megkóstolta a P&P által adományozott kemencében sült friss süteményeket. Miután a megismerkedett a ház munkájával,

a munkatársakkal is találkozott, és vetített képes előadáson ízelítőt kapott az itt folyó sokszínű munkáról is. Még a Porta könyvműhelyben születő, előkészítés alatt álló új könyveket is megmutatták az alelnöknek.
A jeles politikust Farkas P. József II. János Pál nagy tisztelőjeként köszöntötte, akinek a nevéhez fűződik a pápáról felállított első magyarországi szobor felállítása, Lakiteleken.
Lezsák Sándor tájékozódva az intézmény fejlesztési terveiről, számos remek ötletet és tanácsot adott arra vonatkozóan, hogy milyen módon lehetne támogatást szerezni a bővítési és fejlesztési tervekhez. A sok terv és tanács mellett az is szóba került, hogy karácsonykor ismételten ő osztja majd az ételt a főtéri szeretetvendégségen.
 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház