Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 11. 05:41 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Tovább folytatódik a napos, de kissé hűvös ősz

Tovább folytatódik a napos, de kissé hűvös ősz
Az elkövetkezendő időszakban folytatódik a napos, hűvös, őszi idő. A hét közepén a déli megyékben több felhő lesz az égen, és ott gyenge csapadék is hullhat. A hajnali órákban többfelé talajmenti fagyokra, valamint párásságra, ködfoltokra kell számítani.

Részletes előrejelzés

Hétfőn a reggeli pára- és ködfoltok megszűnése után napos időre van kilátás az ország területén, kissé felhősebb körzetek délnyugati, déli megyékben lehetnek, de csapadék ott sem várható. Mérsékelt lesz a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 16 fok között alakul.

Számottevő fronthatásra nem kell számítani, a napos időjárás következtében javul a közérzet.  A száraz időben érdemes a szabad levegőn sétálni, kirándulni. Réteges, meleg öltözködés javasolt. A reggeli párásság miatt könnyebben terjednek a baktériumok és vírusok, növeljük az ásványi anyagok és a vitaminok bevitelét. Egyelőre még tiszta a levegő, de lassan emelkedik a szennyezőanyagok koncentrációja. Az utakon a reggeli pára- és ködfoltoktól eltekintve alapvetően kedvezőek lesznek a feltételek.

Kedden reggel újra párásságra, ködfoltokra lehet számítani, majd folytatódik a napos, száraz idő. A többórás napsütést az ország déli felében zavarja kissé több felhő, de csapadék itt sem valószínű. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 11, 16 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a reggeli párásság megszűnése után az ország nagy részén jobbára napos, száraz idő várható. A déli határszél mentén délután megnövekszik a felhőzet, és ott gyenge eső előfordul. Megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 11, 15 fok között alakul.

Csütörtökön az északi területeken a reggeli párásságot követően továbbra is jobbára napos, száraz időre van kilátás. Ugyanakkor délen megnövekszik a felhőzet, és gyenge eső, záporeső kialakul. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. Kora délután 9, 14 fok várható.

Pénteken változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Száraz, hideg idő lesz. Megélénkül az északnyugati szél. 9, 14 fokra számíthatunk.

Szombaton változóan felhős időjárásra lehet számítani, elvétve fordul elő egy-egy záporeső. Élénk lesz az északkeleti szél. 8, 13 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!