Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 12. 05:48 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Egész héten marad a napfényes ősz

Egész héten marad a napfényes ősz
Az elkövetkezendő időszakban folytatódik a napos, hűvös, őszi idő. Szerdán a déli megyékben több felhő lesz az égen, és ott gyenge csapadék is hullhat. A hajnali órákban többfelé talaj menti fagyokra, valamint párásságra, ködfoltokra kell számítani.

Részletes előrejelzés

Kedden reggel újra párásságra, ködfoltokra lehet számítani, majd folytatódik a napos, száraz idő. A többórás napsütést az ország déli felében zavarja kissé több felhő, de csapadék itt sem valószínű. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 11, 16 fokra melegszik a levegő.

Marad a napos, de hűvös időjárás, továbbra sem terheli front a szervezetünket.  A reggel még hideg lesz, napközben viszont egyre melegszik az idő, ez a nagy napi hőingás réteges öltözködést igényel. Ilyenkor nagyon könnyű megfázni, ezért fogyasszunk magas C-vitamin- és vastartalmú ételeket, igyunk a nap folyamán többször meleg teát, tejet. Az utakon a reggeli pára- és ködfoltoktól eltekintve alapvetően kedvezőek lesznek a feltételek.

Szerdán a reggeli párásság megszűnése után az ország nagy részén jobbára napos, száraz idő várható. A déli határszél mentén délután megnövekszik a felhőzet, és ott gyenge eső előfordulhat. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön ismét többfelé kell hajnalban pára- és ködfoltok kialakulására számítani. A délelőtti óráktól azonban napos, őszi időre számíthatunk. Az északi szél mérsékelt lesz. Kora délután 10, 15 fok várható.

Pénteken változóan felhős idő várható, hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Száraz, hideg idő lesz. Megélénkül az északnyugati szél. 9, 14 fokra számíthatunk.

Szombaton változóan felhős időjárásra lehet számítani, elvétve fordul elő egy-egy záporeső. Élénk lesz az északkeleti szél. 8, 13 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap a reggeli pára- és ködfoltok feloszlása után jobbára napos időre van kilátás, csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél élénk lesz. 7, 12 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!