Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 13. 06:22 | Szerző/forrás: idojaras.hu

A hétvégéig kitart a jóidő

A hétvégéig kitart a jóidő
Ma a ködös reggelt követően ismét sok napsütésre készülhetünk, csupán a déli megyékben lesz több felhő az égen, de csapadék ott sem valószínű. A hajnali órákban többfelé talajmenti fagyokra kell számítani. A száraz, napos idő a hét végéig kitart.

Részletes előrejelzés

 

 

Ma a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően több órára kisüt a nap. A napsütést főként a déli megyékben zavarja felhősödés. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Marad a napos, de hűvös időjárás, továbbra sem várható fronthatás.  A reggel még hideg lesz, napközben viszont egyre melegebb lesz az idő. A viszonylag nagy napi hőingás réteges öltözködést igényel. Ilyenkor nagyon könnyű megfázni, ezért fogyasszunk magas C-vitamin- és vastartalmú ételeket, igyunk a nap folyamán többször meleg teát, tejet. Az utakon a reggeli pára- és ködfoltoktól eltekintve alapvetően kedvezőek lesznek a feltételek.

Csütörtökön ismét többfelé kell hajnalban pára- és ködfoltok kialakulására számítani. A délelőtti óráktól azonban napos, őszi időre számíthatunk. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 10, 15 fok várható.

Pénteken marad a száraz őszi időjárás. A déli országrészben továbbra is többórás, szinte zavartalan napsütés valószínű, míg északon a többször megnövekvő felhőzet zavarja a napsütést. A szél mérsékelt lesz. 10, 15 fokra számíthatunk.

Szombaton a változóan felhős ég mellett továbbra is lesznek hosszabb-rövidebb napos időszakok. Elvétve kisebb eső, zápor is előfordulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. 9, 14 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap változóan, többször erősen felhős lesz az ég. Hosszabb-rövidebb napos időszakok főként a keleti megyékben lehetnek. Elszórtan kisebb eső is előfordul. Az északi szél élénk lesz. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, és elszórtan, főként a déli megyékben esőre kell készülni. Élénk lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 7, 12 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!