Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 14. 05:39 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hétvégén változik időjárásunk

Hétvégén változik időjárásunk
A száraz, napos idő a hétvégéig kitart, addig csak helyenként zavarja felhősödés a napsütést. Hétvégén változékonyra fordul az idő, és főként vasárnap többfelé eshet is. A jövő hét borongósan indul, majd egyre több napsütésben bízhatunk.

Részletes előrejelzés

Ma reggel többfelé kell pára- és ködfoltokkal számolni, ezek azonban még délelőtt feloszlanak. Az ország nagy részén folytatódik a napos, száraz idő, felhő is alig lesz az égen. A déli határszélen ugyanakkor változóan, helyenként erősen felhős lesz az ég, és néhol jelentéktelen eső előfordulhat. Mérsékelt marad az északias szél. Kora délután 12, 16 fok várható.

Fronthatás nem érvényesül, folytatódik a kellemes késő őszi idő.  A sok napsütés kedvezően hat közérzetünkre, szervezetünk feltöltődik, bár az is igaz, hogy az egyre rövidülő nappalok negatívan befolyásolhatják kedvünket, fáradékonyabbak lehetünk. A légszennyezettség a száraz, mérsékelten szeles időben ugyanakkor növekszik, főként a szálló por és a nitrogén-dioxid okozhat problémákat. A párás, ködös reggeli órákban megnő a balesetveszély, napközben azonban kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek.

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően eleinte országszerte zavartalan lesz a napsütés, majd a délután folyamán északon felhősödés kezdődik. Csapadék azonban nem várható. Mérsékelt lesz az északi szél. 12, 16 fokra számíthatunk.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre azonban szinte mindenhol kisüt a nap. Délen és keleten néhol kisebb eső is lehet. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 10, 15 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap nyugaton jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, keleten néhány órára még kisüt a nap, de a nap folyamán itt is fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Eleinte főként a Dunántúlon, majd a késő esti órákig egyre többfelé várható eső. Megélénkül az északi szél. 9, 14 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn gyakran erősen felhős, borult lesz az ég, eleinte még többfelé, majd egyre kevesebb helyen várható csapadék. Az északi szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 14 fok között alakul.

Kedden változóan, délen többször erősen felhős lesz az ég. Délen és keleten kevesebb, máshol több napsütésre lehet számítani. A felhősebb tájakon néhol kisebb eső is lehet. Élénk lesz az északi szél. Kora délután 10, 15 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!