Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 15. 05:34 | Szerző/forrás: idojaras.hu

A hétvégén változás kezdődik az időjárásunkban

A hétvégén változás kezdődik az időjárásunkban
A száraz, napos idő pénteken is kitart, délután és északon zavarhatja felhősödés a napsütést. Hétvégén kissé változékonyra fordul az idő, és főként vasárnap nyugaton eshet is. Jövő hét elején folytatódik a változékony időjárás.

Részletes előrejelzés

Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően eleinte országszerte zavartalan lesz a napsütés, majd a délután folyamán északon kisebb felhősödés kezdődik. Csapadék azonban nem várható. Élénk lesz az északi szél. 12, 16 fokra számíthatunk.

Fronthatás nem érvényesül, folytatódik a kellemes késő őszi idő.  A sok napsütés kedvezően hat közérzetünkre, szervezetünk feltöltődik, bár az is igaz, hogy az egyre rövidülő nappalok negatívan befolyásolhatják kedvünket, fáradékonyabbak lehetünk. A légszennyezettség a száraz, mérsékelten szeles időben ugyanakkor növekszik, főként a szálló por és a nitrogén-dioxid okozhat problémákat. A szálló por koncentráció rövid távú emelkedése izgatja a nyálkahártyákat, köhögést és nehézlégzést válthat ki. A párás, ködös reggeli órákban megnő a balesetveszély, napközben azonban kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb időre azonban szinte mindenhol kisüt a nap. Legfeljebb a déli és a keleti határszélen lehet kisebb eső.  lehet. A szél mérsékelt marad. 10, 15 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap nyugaton jobbára erősen felhős, borult lesz az ég, keleten több órára kisüt a nap. Nyugaton elszórtan várható eső, zápor . Élénk lesz az északkeleti szél. 9, 17 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn nyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, keleten több órára kisüt a nap. Nyugaton elszórtan várható eső, zápor . A keleti szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 9, 17 fok között alakul.

Kedden gyakran lesz erősen felhős, borult az és és többfelé számíthatunk esőre, záporra. Élénk lesz az északi szél. Kora délután 10, 15 fok várható.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb időre kisüt a nap, elszórtan várható eső, zápor. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 10, 15 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!