Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 15. 08:40 | Szerző/forrás: www.baon.hu

A sírokon ugrálva menekült a temetői tolvaj

Képgaléria
A sírokon ugrálva menekült a temetői tolvaj
Temetői tolvajt értek tetten szerdán este a kecskeméti településőrök, de megfogni és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartani nem volt joguk. A fiatalember a mintegy százezer forint értékű zsákmányát földre dobta és a sírokon átugrálva a II-es kapu közelében a lyukas kerítésen át egy ház udvarára menekült. Aztán onnan is kereket oldott.

Kiderült: öt súlyos bronz virágvázát tépett le a sírokról. A rendőrök tudják, hogy kit kell keresniük, név szerint ismerik a tolvajt. Közel százezer forint értékű lopást akadályoztak meg a településőrök a kecskeméti köztemetőben. Magó Attila és Dobai Alexandra Katalin érték tetten érték a fiatalembert.

Aznap a temetőben járőröztünk, a sírokat ápolók közül sokan panaszkodtak a tolvajokra, hosszasan sorolták, hogy az ő halottaiktól miket loptak el: vázákat, virágtartókat, kereszteket. Este háromnegyed hat körül a II-es kapu közelében vettünk észre egy gyanús alakot. Két tömött szatyorral jött ki a sírok közül. A hozzátartozók nem szoktak ekkora csomagot magukkal hozni – idézték fel a történteket a településőrök. – Megállítottuk, de váltig állította, hogy kézi szerszámok vannak nála, ennek ellenére többszöri felszólításra sem mutatta meg a szatyrok tartalmát. Megpróbáltuk a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartani, de eldobta a csomagokat és a sírokon átugrálva a kerítés felé szaladt. Magó Attila utána futott, kolléganője a szatyrokat őrizte. A férfi átbújt egy lyukon és a temető közvetlen közelében lévő egyik ház udvarára menekült. Az őr visszament a társához, a kiérkező rendőrök már nem találták meg a házban a tolvajt.

Nyíkos Tamás, a megyei főkapitányság szóvivője elmondta: a településőrök bejelentése után az úgynevezett forró nyomos csoport azonnal a helyszínre ment. – Az elkövető időközben elhagyta az épületet, de a személyleírása és a közelben lakók elmondása alapján név szerint tudjuk, hogy kit keresünk. Már csak meg kell fogni az illetőt. A nyomozást lopás vétsége miatt indítottunk, a becsült kár közel 100 ezer forint. Keressük a sértetteket, akik a vizsgálat végeztével visszakapják majd a bronz vázákat – mondta a szóvivő.

A közelgő ünnepekre tekintettel az eddiginél is sűrűbben ellenőrzik majd a temetőket a rendőrök, a polgárőrök és a településőrök.

Kövessen minket a Facebookon is!