Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 17. 20:40

Gyűlik az adomány Kecskeméten

Képgaléria
Gyűlik az adomány Kecskeméten
Folyamatosan gyűlik a pénzadomány Kecskeméten, a Városháza elé kihelyezett urnában. A Veszprém megyei ipari katasztrófa károsultjainak megsegítésére rendezett gyűjtés a városban tegnap reggel kezdődött, a pénzadományokat ma este 20 óráig lehet elhelyezni.

A délelőtt folyamán került az urnába a kecskeméti önkormányzat által felajánlott, kétmillió forintról szóló adományozó oklevél. A helyszínen dr. Zombor Gábor polgármester elmondta: a képviselő-testület csütörtöki alakuló ülésén döntött úgy, hogy az önkormányzat csatlakozzon a Magyar Televízió által e hét végére tervezett országos gyűjtési akcióhoz, és kétmillió forinttal segítse a szerencsétlenül járt településeket, illetve azok lakosságát. A polgármester kérésére Kriskó Dávid, a testület legfiatalabb tagja helyezte az urnába az önkormányzati adományról szóló oklevelet. Az összeget a város a Kármentő Alap számlájára utalja.

Az eseményen jelen voltak a városházi frakciók tagjai és képviselői, akik magánemberként is jelentős összegeket helyeztek el az urnában. 

A KTE csapata szintén komoly összeget, 500 ezer forintot ajánlott fel, amelyet hétfőn utalnak át a  Kármentő Alapba.

Az akcióban a Mercedes igazgatója – Frank Klein – és munkatársai magánemberként vettek részt.

 Az ország huszonhárom megyei jogú városában egyszerre zajló akciónak mai műsorában kiemelt figyelmet szentel a Magyar Televízió. Az adománygyűjtő urnákat országszerte este 20 órakor zárják, és 21 óráig kiderül: melyik városban mennyi gyűlt össze az iszapkatasztrófa áldozatainak megsegítésére.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház