Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 19. 07:59 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére kedd estig: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de északnyugaton, helyenként felszakadozik, csökken a felhőzet. Eleinte elszórtan alakulhat ki csapadék az országban, a déli óráktól azonban keleten több helyen várható eső, zápor. Sokfelé megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 9, 14, késő este 5, 10 fok között alakul.
  • Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

    Az időszak elején átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé várható eső, zápor. Később változóan felhős, párás, helyenként ködös időre lehet számítani. Az időszak közepén többfelé erős, viharos lökésekkel kísért északnyugati szél várható.

    Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 25 százalékán valószínű.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 1, 7, később -3, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az időszak elején és végén 8, 13 fok között várható, közben kissé hűvösebb valószínű.

  • Országos figyelmeztető előrejelzés:

    Kedden a Dunántúl középső és északi részén az északi, északnyugati szelet helyenként viharos (60-65 km/h) széllökések kísérhetik. A szél mérséklődése (55 km/h alá) késő délutántól, estétől valószínű.

  • Orvosmeteorológiai jelentés:

    Melegfronti hatás okozhat fejfájást, migrént, vérnyomásingadozást. Csökkenhet a koncentrálóképesség, nőhet a reakcióidő.

Kövessen minket a Facebookon is!