Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 20. 08:40 | Szerző/forrás: www.hir24.hu

A tudás házából terror háza lett

A tudás házából terror háza lett
Védelmi pénzt szednek, késekkel felszerelkezve érkeznek a tanulók. Egyre több panasz érkezik az oktatási ombudsmanhoz. Kezelhetetlen diákok terrorizálják társaikat, megfélemlítik és megalázzák tanáraikat. Olyan iskola is van, ahol a problémás tanulók védelmi pénzt szednek gyengébb diáktársaiktól.

Vannak, akik bedrogozva vagy késekkel felszerelkezve járnak iskolába – derül ki az oktatási ombudsman beszámolójából. Egyes igazgatók térfigyelő kamerákkal, biztonsági őrökkel, csomagátvizsgálással védekeznének, ám ezek nagy részének használata jogszerűtlen.

Jelenleg az egyre növekvő agresszió veti fel a legsúlyosabb kérdéseket az iskola világában – állapítja meg a tavalyi iskolai jogsértéseket és panaszokat összegző, most nyilvánosságra hozott beszámolójában az oktatási jogok biztosa.

Az iskolavezetők, pedagógusok, diákok és szülők megdöbbentő panaszokkal fordultak a biztoshoz. Egy diák például azért kérte az ombudsman segítségét, mert szerinte iskolája a terror házává vált. Néhány problémás tanuló folyamatosan fenyegeti, zsarolja a többieket, egyesektől védelmi pénzt követelnek, másoktól elveszik értéktárgyaikat.

Gyakran provokálnak verekedést, sőt az is előfordul, hogy más osztályok termeibe óra közben bemennek, és megzavarják a tanítást. A diák szerint a többieket terrorizáló tanulókkal szemben a tanárok is tehetetlenek, ezért egyre több diák jár rettegve az iskolába.

Kövessen minket a Facebookon is!