Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 20. 12:01 | Szerző/forrás: www.baon.hu

Halálra késelte hűtlen feleségét az exzsaru

Halálra késelte hűtlen feleségét az exzsaru
Ítéletet hozott kedden a Bács-Kiskun Megyei Bíróság annak a nyugdíjas kecskeméti rendőrnek a büntetőperében, aki tavaly halálra késelte feleségét egy Bercsényi utcai élelmiszerboltban. Az 55 éves vádlott húsz év fegyházat kapott, de az ítélet még nem jogerős.

Dr. Feleky István büntetőtanácsa Sz. Balázst – a váddal egyezően – előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek, és ítélte el. A gyilkost a bíróság a húsz év fegyház mellett tíz évre tiltotta el a közügyek gyakorlásától. Súlyosító körülmény volt a vádlott számára a kétszeres minősítés és a hasonló bűncselekmények megyebeli elszaporodottsága mellett az is, hogy közeli hozzátartozóját, közös gyermekük édesanyját ölte meg, ráadásul egy nyílt leszámolás során, fényes nappal egy üzletben.

Enyhítő körülményként vette figyelembe a büntetőtanács Sz. Balázs büntetlen előéletét, ténybeli és bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomását, betegségeit, illetve azt, hogy a gyilkosságot tudatszűkült állapotban követte el, és utána önként feladta magát a rendőrségen. Enyhítő tényező volt számára az is, hogy a sértett egy másik férfival folytatott kapcsolatot.

Az ítélet még nem jogerős, ugyanis az ügyész súlyosbításért, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért fellebezett, a vádlott és védője pedig a minősítő körülmények – azaz az előre kiterveltség és a különös kegyetlenség – mellőzése miatt (az emberölés alapesetben öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő). Így a per a Szegedi Ítélőtáblán fog folytatódni.

Kövessen minket a Facebookon is!