Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 22. 12:21

Fejbe lőtték, majd elásták a dusnoki vállalkozót

Képgaléria
Fejbe lőtték, majd elásták a dusnoki vállalkozót
Egy üzleti vita során gyilkosa előbb fejbe lőtte, majd a nyaraló kertjében elásta azt a dusnoki férfit, akinek holttestét a napokban találták meg a rendőrök Sükösd külterületén. Az üggyel kapcsolatban pénteken tartott közös sajtótájékoztatót a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Kecskeméten.

Dr. Polyák Zsolt alezredes, a megyei kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, hogy 2009. szeptember 2-án jelentették be egy 39 éves dusnoki férfi, T. Zsolt eltűnését a rendőrségen azzal, hogy lakásából ismeretlen helyre távozott. Az eltűnések esetében megszokott közigazgatási eljárás során olyan adatok kerültek a rendőrség birtokába, melyek alapján feltételezhető volt, hogy a vállalkozó nem önszántából tűnt el ismerősei elől. Ekkor vették fel a kapcsolatot a Nemzeti Nyomozó Irodával, akik segítségével képbe került egy 25 éves bajai férfi, aki korábban üzleti kapcsolatban állt az eltűnt személlyel.
 

M. Pál a kihallgatások során többször is ellentmondó nyilatkozatokat tett a nyomozóknak, hiszen először azt mondta, hogy T. Zsolt külföldre menekült, mivel illegalitásba kellett vonulnia. Miután egyre több bizonyíték gyűlt ellene, később már azt mondta, hogy jelen volt T. Zsolt meggyilkolásánál, de abban nem vállalt tevékeny szerepet, csak a holttest elrejtésében segédkezett. Ekkor került elő az a 22-es kaliberű kispuska is, amellyel megölték az üzletembert, de a holttest megtalálási helyét nem mondta meg, miután amíg nincs holttest, nem áll meg a bűncselekmény ténye sem. Ezt követően végül a gyanúsított mégis megjelölt egy helyet Sükösd külterületén, de ott hiába kutattak a rendőrök, nem találtak semmit.

Újabb idő elteltével M. Pál beismerő vallomást tett, ahol elmondta, hogy T. Zsolttal üzleti vitába keveredett, mert nem tudta neki megadni a korábbi, több millió forintos kölcsönét. Ekkor találkoztak M. Pál édesapjának sükösdi nyaralójában, ahol a vita során a puskával fejbe lőtte T. Zsoltot. Ezután a holttestet a nyaraló kertjében elásta. A nyomozók ekkor találtak rá az eltűnt férfi holttestére, ami a mellett talált iratok alapján nagy valószínűséggel tényleg a 39 éves üzletemberé, de ezt még a genetikai vizsgálatoknak is meg kell erősítenie. A bíróság október 17-én helyezte előzetes letartóztatásba a gyanúsítottat.
 www.delmagyar.hu

Kövessen minket a Facebookon is!