Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 25. 08:03 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére hétfő estig: Többyire erősen felhős, vagy borult lesz az ég, rövid, napos időszakok főleg eleinte, az Alföldön lehetnek. Kezdetben csak kevés helyen, délután nyugat felől egyre többfelé valószínű eső, zápor. Az északira forduló szél megerősödik, a nyugati megyékben viharos széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 7 és 12, másutt 13, 19 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások keddtől péntekig:

Kezdetben borult idő várható többfelé esővel, záporral, majd az időszak nagy részében kevés felhő lesz az égen, csapadék nem valószínű, ugyanakkor éjszakánként sokfelé párássá válik a levegő, és ködre is számítani kell.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 60 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 3, 8, majd +2, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7, 11, az időszak végén 8, 13 fok között várható.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Ma az északi, északnyugati szél a déli óráktól előbb a Nyugat-Dunántúlon, majd estétől már a Dunántúl döntő részén, illetve az ország északkeleti részén viharossá (60-75 km/h) fokozódik.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Hidegfronti hatás miatt vérnyomásingadozás, fejfájás, ingerlékenység léphet fel. Fokozódhatnak az izületi fájdalmak.

Kövessen minket a Facebookon is!