Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 26. 09:29 | Szerző/forrás: baon.hu

A kerítés nem akadály

A kerítés nem akadály
Elektronikus rendszer és biztonsági őr védi a leendő mormon gyülekezeti ház helyét.

Újabb, elektronikus biztonsági rendszerrel megerősített drótkerítést húztak Kecskeméten a kiserdő, (Egymilliomodik hektár erdő) melletti betonterület köré. A magánkézben lévő telket biztonsági őr is védi. Az egykori széchenyivárosi buszvégállomás területére korábban terveztek már fallabdapályát, és toronyházat is, előbbiek helyett azonban – hamarosan – mormon gyülekezeti ház épülhet a területen. A Nyíri úti telket még 2003-ban vásárolta meg az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza (UNSZJKE).

– A telket eredetileg is azzal a céllal vásároltuk, hogy gyülekezeti házat építünk oda – mondta el Klinger Gábor, az UNSZJKE Budapest Magyarország cövek elnöke. – Tavaly az állagmegóvás érdekében drótkerítéssel kerítettük el a területet, amit most egy biztonságosabb, modernebb kerítésre cseréltünk. A baleset-megelőzés érdekében mostantól biztonsági őr is őrzi a területet. Ha minden a terveink szerint alakul, jövőre elkezdjük az építkezést.

A mormonok által megvásárolt terület határos a szabadidőpark kerítésével. A kutyasétáltatók, kocogók nagy bánatára a terület elkerítéssel az egyik, – korábban gyakran használt gyalogos útvonal – is le lett rekesztve a sétálók, kocogók elől.

  \"Ezen Ezen a szakaszon már többször megbontották a dróthálót, akárcsak most

– Természetesen nem célunk, hogy akár a terület elkerítésével, akár az építkezéssel bosszúságot okozzunk a környékbelieknek. A gyülekezeti ház tervezésénél a szakemberek figyelembe veszik majd a közlekedésre vonatkozó jogos és elvárható igényeket. Mindenképpen az emberekért tesszük amit teszünk, nem pedig az ő hátrányukra – nyilatkozta Klinger Gábor.

Kövessen minket a Facebookon is!