Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 27. 15:34

Eldördült a startpisztoly! Aláírták a Hampton by Hilton támogatási szerződését

Képgaléria
Eldördült a startpisztoly! Aláírták a Hampton by Hilton támogatási szerződését
A napokban írták alá a leendő kecskeméti Hilton szálloda támogatási szerződését a Hírös Hotel Kft. és a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (DARFÜ) képviselői – jelentette be dr. Zombor Gábor polgármester a mai sajtótájékoztatón. A megállapodás értelmében a kft. 437 millió forint pályázati támogatást kap az 1,9 milliárdos szálloda beruházáshoz. Az építkezés tavasszal kezdődik.

Az új uszodával, és élményfürdővel együtt fontos szegmense lehet a városnak. – mondta el dr. Zombor Gábor.

A beruházás 1,9 milliárd forintba kerül, ennek mintegy fele pályázati pénz és fejlesztői tőke, a másik fele pedig hitel.

A szállodaépítés lehetősége már az új fürdőkomplexum tervezésekor felmerült, de nem volt szerves része a projektnek. A megnövekedett turista forgalom, és üzleti turizmus miatt döntöttek úgy városatyáink, hogy elindítják a beruházást. A DARFÜ néhány hónappal később ilyen típusú fejlesztésre írt ki pályázatot, amelyben feltételként szerepelt az önkormányzati szerepvállalás. Ekkor, kifejezetten a szálloda beruházásra hozták létre a Hírös Hotel Kft-t, amelynek 75 százalékban az IGN Zrt., 25 százalékban pedig a Hírös Sport Kft. lett a tulajdonosa.

A Hírös Hotel Kft. pályázata még májusban megnyerte a támogatást, most pedig megtörténhetett az erről szóló szerződés aláírása is.

Mint ismeretes, a százszobás, négycsillagos szálloda üzemeltetője a Hilton lesz, amely a helyi adottságokhoz igazodva a Hampton márkanevet adja a hotelnek, mely első ilyen lesz hazánkban. A nagynevű szállodalánc világszerte 3500 hotelt üzemeltet, és összesen 130 ezer dolgozója van. A szállodákat azok elhelyezkedésétől, jellegétől függően különböző márkákba sorolják. A kecskeméti hotel neve Hampton by Hilton lesz.

Dr. Szórád József a Gabotrade cég Hilton csoport kelet- európai fejlesztési képviselője szerint a szálloda nemzetközi versenyképes pozíciót fog betölteni. A szálloda elsősorban városunkba utazó üzletemberek kényelméért fog felelni. A szállodának várhatóan minimum 50 fős személyzetre lesz szüksége, akiket a nyitás előtt 6 hónappal már toboroznak. A nyelvtudás, mint minden Hilton szállodában, itt is fontos lesz. Elsősorban az angol, de jelen esetben a kecskeméti Hamptonban a német nyelvtudás is előnyt élvez. A szoba árak előre láthatóan a helyi áraknak megfelelően 65 -85 Euró között lesznek.

A beruházás megvalósulása többek között a Mercedes gyár kecskeméti üzemének is köszönhető. Helyi szálloda tulajdonosok statisztikái alapján a foglalások 25 %-a az autó gyárnak tudható be. –mondta el Szemereyné Pataki Klaudia alpolgármester.

A kecskeméti polgárok már kíváncsian várják a beruházás indulását.

Kövessen minket a Facebookon is!