Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 28. 08:12 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére csütörtök estig: Többnyire felhőtlen lesz az ég, ma is legfeljebb kevés fátyol-,illetve gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. Reggel elvétve köd előfordulhat, majd délelőtt a párásság is megszűnik. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 10 fok körül alakul, késő estére többnyire -1, +4 fok közé hűl a levegő.

Távolabbi kilátások péntektől hétfőig:

Vasárnapig általában derült, napos, száraz idő várható, de az éjszaka többfelé képződő köd helyenként kora délutánig megmaradhat. Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon helyenként eső is valószínű. A hétvégén északnyugaton megerősödik a déli, délkeleti szél.

Jelentős mennyiségű csapadék (legaláködös tájakon ennél hidegebb lesz.bb napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben +2, -3, majd 0, +6, az időszak végén 2, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 8, 13, később 10, 17 fok között valószínű, de a tartósan ködös tájakon ennél hidegebb lesz.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Az éjszakai és reggeli órákban talaj menti fagy várható ill. 2 méteren is sokfelé 0 fok alatt lesz a hőmérséklet. A helyenként kialakult ködfoltok délelőtt megszűnnek. A fővárosban a légszennyező anyagok koncentrációja tovább emelkedik


Orvosmeteorológiai jelentés:

Front nem lesz felettünk, de a magasban néhány fokkal enyhébb levegő érkezik, így előfordulhat fejfájás, vérnyomásingadozás.

Kövessen minket a Facebookon is!