Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 29. 08:13 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Előrejelzés az ország területére péntek estig: Többnyire kevés felhő, sok napsütés, száraz idő várható, de néhol csak lassan szűnik meg a párásság, a köd. A Kisalföldön többfelé megélénkül a déli szél, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet kora délután általában 9 és 13, késő este 1 és 6 fok között várható.

Távolabbi kilátások szombattól keddig:

A hétvégén túlnyomóan derült, napos idő várható, csapadék nem lesz. Éjszaka, reggel főként délnyugaton és északkeleten ködfoltokra kell számítani, melyek délelőtt várhatóan mindenütt feloszlanak. Északnyugaton erős lesz a délkeleti szél. A jövő hét elején megnövekszik a felhőzet, és nyugaton és délen helyenként kisebb eső, zápor is valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem várható.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben általában +2, -4, az időszak második felében 2, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 17 fok között valószínű.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Elsősorban Csongrád és Békés megye délkeleti részén tartósabban is számítani lehet sűrű ködre. Az ország más részein foltokban előforduló köd a délelőtt folyamán gyorsan feloszlik. A hőmérséklet kora délelőttig, majd késő estétől több helyen fagypont alatt alakul.


Orvosmeteorológiai jelentés:

Front nem lesz felettünk, de a magasban néhány fokkal enyhébb levegő érkezik, így előfordulhat fejfájás, vérnyomásingadozás.



 

Kövessen minket a Facebookon is!