Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. október 30. 09:37

Nagy csata vár a KTE labdarúgóira szombaton

Nagy csata vár a KTE labdarúgóira szombaton
Szombat délután az idényben eddig meglehetősen szenvedő Győri ETO stadionjában lép pályára a KTE-Ereco labdarúgó együttese.

A nyáron mindkét csapatot jóval előbbre várták annál, mint ahogy jelenleg állnak. A Győr a bajnoki cím egyik legnagyobb esélyesének számított, főként a francia Montpellier elleni továbbjutást követően az Európa Ligában. Azóta viszont nagyot fordult a világ, a győriek legutóbbi négy meccsükön mindössze egy pontot szereztek, így jelenleg az övék a legrosszabb formában lévő gárda az egész Monicomp Ligában. Nyilván ebbe közrejátszik az is, hogy az ETO alapcsapatának több tagja is sérüléssel küszködik, de látványos az is, hogy milyen góliszonyban szenvednek a zöld-fehérek immár hetek óta.

A Győr mindössze a 13. helyen áll a tabellán, és sokan már azt rebesgetik, ha most sem sikerül győzniük, az már Pintér Attila vezetőedző állásába kerülhet. Ez már csak azért is különlegességnek számítana, mivel az ETO néhány hete, 2015 júniusáig hosszabbított a szigorúságáról híres szakemberrel, még úgy is, hogy eleve 2013-ig volt szerződése. Nyilván, ma már kissé túlzottnak tűnik a győri vezérkar lelkesedése, de ez aligha lesz indok a rossz szereplés jegelésére.

A KTE napok óta „idegenben" készül a szombati mérkőzésre, hiszen a csapat a szerdai kupamérkőzést követően már nem tért vissza Kecskemétre, hanem edzőtáborban készült. A legnagyobb kérdés a kecskemétieknél egyértelműen az, hogy a Gyagya, Tököli, Balogh, Mohl négyesből ki tudja majd vállalni a játékot.

Erre azonban még maga Tomiszlav Szivics sem tudta a választ péntek késő délután, amikor a delmagyar.hu-nak nyilatkozott a KTE mestere: - Ma megpróbálkoztak a sérüléssel bajlódó játékosaink a mozgással, de ettől nem lettünk sajnos sokkal okosabbak – számolt be a legfrissebb hírekről a kecskeméti tréner. Szombat délelőtt még egyszer felmérjük állapotukat, és csak ezt követően döntünk arról, kit küldünk pályára a masszív ETO ellen. A felkészülésünk ennek ellenére jól sikerült, amit terveztünk, azt sikerült elvégezni. Tudjuk, hogy nagy harc lesz szombaton. Amennyiben nyerni szeretnénk, akkor nagyon fegyelmezetten, sok futással kell játszanunk, és emellett még gyorsan is kell járatnunk a labdát – avatta be a siker receptjébe olvasóinkat Tomiszlav Szivics.

A KTE most a 14. helyen áll a tabellán, de amennyiben sikerül nyernie, meg is előzni a győri gárdát, ezzel együtt pedig csatlakozna a középmezőnyhöz.

Egymás ellen eddig:
Túlzás lenne azt állítani, hogy az ETO új, impozáns stadionjáról sok szép emléket őriz a Kecskemét, hiszen eddigi két fellépésük alkalmával gólt sem sikerült szerezni, és mindkétszer vesztesen hagyták el a pályát. A két csapat eddig összesen négy mérkőzést játszott egymás ellen az első osztályban, és minden esetben a hazai csapat hagyhatta el győztesen a pályát úgy, hogy az aktuális vendégcsapat eddig még csak gólt sem szerzett ellenfele pályáján.

2008.09.07, NB1 3. forduló: KTE-Ereco – Győri ETO 1-0 (Yannick)
2009.03.08, NB1 18. forduló: Győri ETO – KTE- Ereco 2-0 (Kink, Stark)
2009.08.08, NB1 3. forduló: KTE-Ereco – Győri ETO 2-0 (Csordás, Rakic)
2010.03.13. NB1 18. forduló: Győri ETO FC - KTE-Ereco 1-0 (1-0) (Aleksidze)

 www.delmagyar.hu

Kövessen minket a Facebookon is!