Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 3. 07:41 | Szerző/forrás: met.hu

Időjárás

Időjárás
Országos előrejelzés: Várható időjárás az ország területére szerda estig: Kezdetben nyugaton erősen, keleten változóan felhős lesz az ég, majd dél felől csökken a felhőzet. Délen több, északon, északnyugaton kevesebb napsütésre számíthatunk. Kezdetben főleg nyugaton lehet néhol eső, de később másutt is kialakulhat gyenge zápor. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 12, 17, késő este 6, 11 fok között valószínű.

Távolabbi kilátások csütörtöktől vasárnapig:

Az éjszaka képződő pára- és ködfoltok feloszlása után vasárnapig túlnyomóan derült, napos, száraz időre lehet számítani, főként csak fátyolfelhők szűrik majd a napsütést. A jelenlegi számítások szerint azonban vasárnap napközben északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és akkor északon, északnyugaton már előfordulhat eső, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 9 között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben 14, 20, majd 12, 18 fok között várható.

Országos figyelmeztető előrejelzés:

Veszélyes időjárási jelenség nem várható. A fővárosban a szálló por (PM10) koncentrációja több helyen az egészségügyi határérték fölött várható, helyenként a tájékoztatási küszöbérték elérése is valószínű.

Orvosmeteorológiai jelentés:

Front nincs, de a viszonylag enyhe idő miatt a melegfrontokkal együttjáró tünetek jelentkezhetnek az érzékenyebbeknél.

Kövessen minket a Facebookon is!