Július 24. szerda, Kincső, Kinga
Hírek, események 2010. november 3. 07:47 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában megyénk közútjain 1 halálos, 2 könnyű sérüléses, valamint 6 anyagi káros baleset történt. Ittas járművezetés miatt 3 vezetői engedély került bevonásra.

2010. 11. 02-án 14.40 órakor Városföld lakott területén kívül, az 5 számú főút 96.750 méterénél egy 63 éves kecskeméti nő az általa vezetett Suzuki Swift típusú személygépkocsival közlekedett Kiskunfélegyháza irányából Kecskemét felé. Haladása során áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol érintőlegesen ütközött Kecskemét irányából, Kiskunfélegyháza felé közlekedő 34 éves kecskeméti férfi által vezetetett Fiat Ducatoból és a hozzá kapcsolt nehéz pótkocsiból álló járműszerelvénynek. Az ütközést követően a Suzuki típusú gépkocsi tovább haladt, majd félfrontálisan ütközött a szintén Kecskemét irányából Kiskunfélegyháza irányába közlekedő 45 éves kiskunfélegyházi nő által vezetett Ford Fusion típusú személygépkocsival. A baleset során a Suzuki és a Ford vezetői olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették. A Ford jobb első utasa egy férfi és a bal hátsó utasa, egy nő nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedtek. A helyszínelés ideje alatt (15.00 órától, 17.10 óráig) teljes útzár volt.  

Október 26. és november 01. közötti időben kifeszítették az ajtaját egy Kecskemét, Kórház utcai lakóháznak, és onnan bútorokat, háztartási gépeket, és fém alkatrészeket vitt el a tolvaj, kb. 520.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár kb. 20.000,-Ft.  

Egy mezőtúri férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki tegnap reggel a Kecskemét, Szent László körút és az Izzó utca kereszteződésében álló Cítroen típusú gépkocsijának –miközben ő a bal oldali kereket cserélte defekt miatt- a jobb oldali zárszerkezetét kifeszítette, és a gépkocsiból ellopta a táskáját. A táskájában személyes iratai, és laptopja volt. A lopással okozott kár kb. 300.000,-Ft., a rongálási kár kb. 20.000,-Ft.  

Egy vadásztársaság képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a Kunfehértó I. körzet Darányi Lapos nevű területen egy szarvasbikát elpusztított, melynek húsát elvitte, a helyszínen csak az állat fejét hagyta. A fejből megállapítható, hogy az állat kb. 2-3 éves volt, a bűncselekményt kb. 2-3 napja követték el. Az állat eszmei értéke kb. 300.000,-Ft.

 

Október 29. és a tegnapi nap közötti időben egy kiskőrösi Kft. bekerítetlen telephelyén parkoló tehergépkocsik és munkagépek közül 6 járműről lefeszítették a tanksapkát, és így összesen 290 liter gázolajat, valamint 4 járműből 6 db. akkumulátort loptak el. Az okozott kár 530.700,-Ft.  

Kiskőrösi kollegáink őrizetbe vettek egy 46 éves soltvadkerti férfit, akinek a Kecskeméti Városi Bíróság tárgyalási őrizetbe vételét rendelte el.  

Magánlaksértés és más bűncselekmények elkövetése miatt őrizetbe került egy 38 éves tassi férfi, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az elmúlt egy hónapban, felesége akarata ellenére rendszeresen megjelent a felesége által bérelt tassi lakóházban, és ott fenyegette, bántalmazta. Megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy a felesége előző házasságából született fiatalkorú lányát az elmúlt hónapokban többször bántalmazta. A férfi a bántalmazásokat a nő lakóházában követte el, ahol a cselekmények tanúja volt négy gyermekkorú, és két fiatalkorú gyermeke is, akikben ez félelmet keltett.         

Őrizetbe került még egy 36 éves kecskeméti nő, aki ellen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság BV. Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki.  

Eljárás indult a kézi hőkamerás járőr észlelése alapján, mert hétfőn 4 szerb állampolgár tiltott határátlépést követett el. Egyikükkel szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőfeljelentés megtételére került sor. A másik személy 4 év kiutasítással, ellenőrzött kiléptetéssel átadásra került a szerb félnek Tompa közúti átkelőn. A másik két személy idegenrendészeti őrizetbe került Kiskunhalas Őrzött Szálláson.

Elfogtak még kollegáink lakossági bejelentés alapján 4 ismeretlen állampolgárságú személyt is, akik szintén tiltott határátlépést követtek el. Kiskunhalas Őrzött szállásra kerültek a további eljárás lefolytatása.

Kövessen minket a Facebookon is!